Hírek

Floorball Világbajnokság - 5. nap - Playoffs#1
2018. 12. 06.

A VB felénél járva elkezdődött a rájátszás, ahol a továbbjutás a tétje minden mérkőzésnek. 

Felvezetőnkben várt eredmények születtek. Dánia megmenekült a lebőgéstől, Lettország derbit nyert, míg Norvégia gálázott és lenullázta ellenfelét. A rövidített napról írt összefoglaló és a csütörtöki program beharangozója következik.

Lettország - Szlovákia 6:1
A szlovákok áldozataivá váltak a lebonyolítási rendszernek, mivel nem tudtak élni az egyetlen adandó kitörési lehetőségükkel. Az eddig legtöbb gólt szerző szlovák nemzeti csapat mindössze egy lőtt gólig jutott a nap legjobban várt eseményén. A mérkőzés többségében szorosan haladt, de a lettek kontrollálták a játékot és a harmadik játékrészben minden kételyt eloszlattak afelől, hogy ki hagyhatta el győztesen a pályát. Lettország a negyeddöntőben, Szlovákia a helyosztókon (9-12. hely) fejezheti be csalódottan a VB-t.
 
45469961724_5a28d99336_o.jpg
 
Dánia - Észtország 3:2
Kiélezett összecsapást hozott, ahogyan arra számítani lehetett a dán-észt a kieséses szakasz első napján. Dánia nyeretlenül érkezett, utolsó szalmaszállban kapaszkodva bíztak győzelmükben. A sokszor emlegetett kapusuk vezérletével éppen nyerni tudtak. Az észtek háromszor annyit lőttek kapura, végig nyomást gyakorolva ellenfelükre. A győztes északi védelem még egy véleményes 5 perces kiállítást is kivédekezett a mérkőzés elején. Az idegek harcában dán továbbjutás és észt vereség született.
 
45470048734_abc344e8b2_o.jpg
 
Norvégia - Ausztrália 10:0
Tükörsima győzelem, látványos gólokkal biztosították be helyüket a norvégok a negyeddöntők küzdelmeire. A svéd-dán mérkőzés után ez volt a második alkalom, hogy egy csapat kapott gól nélkül tudta lezárni a 3x20 percet, remek teljesítmény, mivel nagyon ritka ez a floorballban. Ausztrália sem szomorkodhat, nem említhető egy lapon a két ország, ők a helyosztókat is sikerként foghatják fel.
 
46190667071_99cb2e88e9_o.jpg
 
Németország - Kanada 7:2
A németek pihenőnapjuk után kissé langyos meccsen jutottak tovább Kanada ellen. Nem volt egy látványos találkozó, amelyet inkább a vesztes csapat élvezett jobban. A németek először mérhették össze magukat alacsonyabban rangsorolt ellenféllel, többre lehetett számítani tőlük. Mindezek ellenére a lettek elleni csoportbeli győzelmüknek köszönhetően ott vannak ők is a legjobb 8 között.
 
45281509855_7eb4830f73_o.jpg
 

 
A mai napon már negyeddöntőket is rendeznek Prágában, ahonnan a győztesek a legjobb négy közé juthatnak.
Jobbnál jobb párosítások, érdekes stílusok találkoznak egymással a csütörtöki fordulóban is, amikor már a tét még nagyobb.
 
Svájc - Norvégia
2018.12.06 16:30
Az európai kontinens két különleges állama floorballban is meghatározónak, kiemelkedőnek mondható. Svájc a favorit a mérkőzésen, ugyanakkor az észrevehető, hogy a gyors és technikás helvétek ki nem állhatják a fizikális, a sebességet tartani tudó és gólveszélyes ellenfeleket. Ebbe a körbe tartoznak a házigazda csehek, a csapból is folyó lettek, illetve a megfiatalított norvég együttes is. A három csapatból az első kettővel már meggyűlt a baja a TOP4-be sorolt svájciaknak, így mindenképpen egy parázs ütközet várható a felek között.
 
K__p111.png
 
Csehország - Dánia
2018.12.06. 19:30
A rendező ország felfelé ívelő pályát fut be eddig hazai környezetben. Feltehetően nem fog gondot okozni nekik a dán csapat, akiknek egyetlen esélyük a kivételesen kevés gólos találkozó lehet. A VB meglepetése lenne, amennyiben Csehország nem jutna tovább az esti mérkőzésen. A kapusteljesítmények nagyban befolyásolhatják majd a mérkőzés kimenetelét, kíváncsian várjuk a történéseket.
 
További hírek, információk angol nyelven a VB hivatalos oldalán: http://www.iffwfc.org
Videók: YouTube https://www.youtube.com/user/iffchannel és https://www.youtube.com/user/IFFLive