Hírek

Versenybizottsági határozatok
2019. 10. 07.

 

Magyar Floorball Szakszövetség – Online versenybizottsági ülés
Időpont: 2019. 10. 05
 
1. Ares HC – Origo Mohicans: félbeszakadt OB1 mérkőzés
A 2019 szeptember 29. 19:00-kor, az érdi Treff Sportcsarnokban megrendezett Ares HC – Origo Mohicans OB1 mérkőzés 45:10 időnél, 11:3-as eredménnyel félbeszakadt. A mérkőzésen nézőként jelen volt Szegvári András, aki arról tájékoztatta a Versenybizottságot, hogy a pálya talaja alkalmatlan (csúszós) és balesetveszélyes volt. A mérkőzést megelőzően egy másik OB1- es mérkőzés (IBK CH – Dunaújváros RFT) is lezajlott, ekkor nem jelentkeztek arra utaló jelek, hogy később ilyen jellegű probléma adódhat.
 
Az első harmad közepétől jelentkeztek a problémák, amelyekből eredményt befolyásoló helyzetek alakultak ki mindkét oldalon. A játékvezetők kérésére a sokadik veszélyes elcsúszás után a rendező csapat megpróbálta elhárítani a problémát, ezen kívül az Ares HC a lehetőségeihez mérten a lehető legtöbbet megtette, hogy a játék folytatódjon. A játékot a játékvezetők 45:10-nél szakították félbe, miután Hetei Zsolt (Origo) egy labdaért futás közben megelőző testi kontaktus nélkül tarkóra esett. A félbeszakítás tényét a csapatvezetők és a játékosok azonnal elfogadták. Szegvári András az Origo SE egyesület elnökeként jelezte a Versenybizottságnak, hogy bár a gólok kialakulásában gyakran közrejátszott a pálya szerepe, a végeredményt a játék összképe alapján ez nem befolyásolta, így ők a mérkőzéssel kapcsolatosan ők nem kívánnak panaszt tenni, a Versenybizottság által hozott döntést elfogadják.
 
A Versenybizottság figyelembe veszi, hogy a mérkőzés kényszerűségből lett a Sportcsarnokban megrendezve a hazai pálya ideiglenes karbantartása miatt, és méltányolja, hogy a csapatok megoldást és helyszínt találtak a mérkőzés lebonyolítására. A beszámolók alapján úgy vélik, hogy a pálya talajának alkalmatlansága előre nem volt látható, és – az erre irányuló próbálkozások sikertelensége miatt – az nem volt elhárítható. Ezért a Versenybizottság az alábbi határozatot hozza:
 
Határozat (VB-2019/10/05/1):
A Versenybizottság úgy ítéli meg, hogy a mérkőzést a játékvezetők objektív, elháríthatatlan akadály miatt szakították félbe, és a mérkőzés 50%-át már lejátszották, ezért a Versenyszabályzat 24.§/3. pontja alapján az Ares HC – Origo Mohicans mérkőzés végeredményét az Ares HC győzelmével, 11:3-as végeredménnyel írja jóvá.
 
2. Két túlkoros lányjátékos engedélyeztetése a fiú U13 bajnokságban.
A Phoenix FSE kérvényt nyújtott be (ld. 1. sz. melléklet), melyben kérik Somkövi Boglárka és Andacs Boróka női játékosok túlkorosként játszatását a fiú U13 bajnokságban. Somkövi Boglárka 4 nappal lépi túl a megengedett korcsoportot, Andacs Borókának születési dátumát nem tüntették fel a kérvényben, csupán annyit jelöltek meg, hogy „jóval korábban” született. Ezen kívül jelezték, hogy Somkövi Boglárka osztálytársa és barátja, Adler Johanna 2007-es születésűként már játszik a csapatban, és ez plusz motiváció lenne számára. A lányok számára az egyesületen belül csak az U16 fiú bajnokságban tudnának pályára lépni, azonban ezt nem javasolják, amivel a Versenybizottság egyetért. Egyéb játéklehetőségük jelenleg bajnoki rendszerben nincsen.
 
Határozat (VB-2019/10/05/2):
A Versenybizottság engedélyezi Somkövi Boglárka nevezését a 2019/2020 fiú U13 bajnokságba tekintve, hogy csak 4 nappal lépi túl a megengedett korosztályt, és egyéb sportértékkel bíró játéklehetősége nincsen.
 
Határozat (VB-2019/10/04/3):
A Versenybizottság formai hibára hivatkozva elutasítja Andacs Boróka kérvényét, mivel a játékos születési dátumát nem tüntették fel a kérvényben, a „jóval előbb” született pedig nem értelmezhető támogatóan.
 
A határozattal szemben 2019. október 13-ig lehet fellebbezést benyújtani a Versenyszabályzat szerinti feltételekkel.