Hírek

Versenybizottsági döntések
2019. 10. 18.

2019. október 16-i határozatok

Magyar Floorball Szakszövetség – Online versenybizottsági ülés
Időpont: 2019. 10. 16.
 
1. Cartoon Heroes korkedvezményes kérelme OB2 bajnokságba
A Cartoon Heroes FSE kérvényt (1. sz. melléklet) nyújtott be, melyben Molnár Máté, 2006. január 24-i születésű játékosukat az OB2-es bajnokságba neveznék be. Indoklásuk alapján Molnár Máté éppen csak kiesik az alsó korhatárból (2005. 12. 31.), a floorball mellett jégkorongozik, az edző szerint a felnőtt bajnoksághoz megfelelő felépítésű, illetve nem lenne megfelelő játéklehetősége az U16 csapatban a magas létszám miatt. Az edzéseket jelenleg is a felnőtt csapattal végzi.
 
Határozat (VB-2019/10/16/1):
A Versenybizottság engedélyezi Molnár Máté játékát az OB2-ben, amennyiben a csapatvezető a szülők beleegyezéséről szóló igazolást a határozathozatalt követő 3 munkanapon belül (2019. október 21-ig) benyújtja.
 
2. Rendezési problémák a Kazincbarcikai Ördögök – DEAC mérkőzésen
A Salming Férfi OB1 5. fordulójában a Kazincbarcikai Ördögök – Debreceni EAC mérkőzésen két közjáték is megzavarta a játékot:
• A mérkőzése 51. percében Varga Gergő szabálytalanságát követően kisebb dulakodás alakult ki, melybe a nézőtérről egy néző is becsatlakozott. A nézőt a rendezők – a rendelkezésre álló video tanúsága alapján – nem kísérelték meg eltávolítani, a játékosokat az atrocitást elkövetőtől nem védte személyzet.
• A mérkőzés lefújását követően – még a köszöntés előtt – a nézők egy idegen tárgyat dobtak a nézőtérre.
 
A Versenybizottság megállapítja, hogy a Kazincbarcikai Ördögök mulasztást követett el a Versenyszabályzat 19.§/4. pontjával kapcsolatban, amely kimondja, hogy „A rendező csapat köteles gondoskodni a játék megfelelő feltételeiről, illetve a nézők biztonságos és kulturált szórakozásának feltételeiről.”. A VSZ. 18.§/1. pontja egyértelműen meghatározza, hogy a nézők csak a számukra kijelölt helyen (nézőtéren) tartózkodhatnak, pályára nem léphetnek a mérkőzés ideje alatt, a néző által elkövetett tettlegesség és az attól való védelem hiánya, valamint az idegen tárgyak pályára való dobálása pedig sérti a kulturált szórakozás alapvető feltételeit, ezért ezt az esetet a Fegyelmi Bizottság részére továbbítjuk.
 
A fenti határozattal szemben 2019. október 24-ig lehet fellebbezést benyújtani a Versenyszabályzat szerinti feltételekkel.