Hírek

VB selejtező zárónap
2019. 02. 04.

Nélkülünk rendezik az idei női világbajnokságot

Nem csak legyőzni, hanem elsöpörni kellett volna Hollandiát a női floorball vb-selejtező utolsó körében. A legjobb csoportharmadik helyhez – és így a világbajnoki részvételhez – 16 gólos sikerben reménykedtünk, de ez a küldetés valóban lehetetlennek bizonyult: a 4–1-es győzelem szép ugyan, de mégsem lett elég.
 
A világranglista ötödik lettektől (1–6) és hatodik szlovákoktól (1–12) elszenvedett vereség után már nem sok remény maradt, hogy a négy európai selejtezőcsoport két legjobb csoportharmadik helyére odaérhetnek a magyarok. A gólarányon kellett javítani, egy 16 gólos diadalt kért az egyenlet, hogy ott lehessünk a decemberi svájci tornán.
 
2019_WFCQ_standings_final.png
 
Egy ekkora siker floorballban nem elérhetetlen cél: a finnek pl. a trencséni kvalifikációjukon 37–0-ra győzték le az osztrákokat. A gond csak az, hogy az említett két nemzet között 27 hely a távolság a rangsorban, míg a mieink csak eggyel előzik meg azt a Hollandiát (18.), amelyet földbe kellett volna döngölnünk a mindent eldöntő meccsen.
 
A célt elértük, de „csak” 4–1 arányban, így nem utazhatunk Neuchatelbe. Hogy helyén kezeljük ezt a selejtezős eredményt: a hollandok elleni első gólunkat a 14 (!) éves Zsámboki Alíz, a negyediket a 15 (!) éves Lelovics Nóra szerezte. A válogatott 12 újoncot avatott felnőtt tornán, a keretből nyolcan tavaly még az U19-es vb-n szerepeltek.
 
A torna legjobb magyar játékosának Lelovics Nórát választották, gratulálunk!
 
Stipsicz Orsolya, a válogatott játékosa értékelte a selejtezőt
 
Magyarország - Hollandia 4-1 (1-1,1-0,2-0)
Gólszerzők: Zsámboki, Farkasné, Szalai, Lelovics
BP: Babusa