Hírek

Vasárnap eldől a bajnoki cím sorsa
2023. 05. 12.

A floorball ünnepe következik Érden, ahol vasárnap a harmadik helyért és az aranyéremért zajlik a küzdelem a férfi OB I-ben. A döntő visszavágója előtt az SZPK játékosa, Czank Dávid, és a Phoenix kapusa, Hotz Erik nyilatkozott honlapunknak.

Ötgólos előnyt harcolt ki a férfibajnokság döntőjének első mérkőzésén az SZPK Komárom, amely hazai pályán 9–4-re győzte le a Phoenixet. A komáromiak keményen álltak bele a találkozóba, jól védkeztek, szép gólokat szereztek, és megérdemelten nyertek, ám a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el.
 
„Voltak hiányzóink és nem volt mindenki százszázalékos állapotban, de csak az aranyérem lebegett a szemünk előtt – mondta a találkozóról Czank Dávid, aki gólpasszal vette ki a részét a sikerből. – Motiváltak, elszántak voltunk, ami egy ilyen kaliberű meccs előtt teljesen normális. Ennek megfelelően is játszottunk, minden játékos kivétel nélkül jól teljesített. Az összes harmadot megnyertük, játékban és fizikálisan is Phoenix fölé tudnunk emelkedni. Szerintem egyáltalán nem volt kérdés, hogy melyik volt a jobb csapat, ezt semmilyen külső vagy belső tényező nem tudta befolyásolni.”
 
A kilenc kapott gól ellenére jól védett a Phoenix hálóőre, Hotz Erik, akit alaposan megdolgoztattak a hazaiak.
 
„Nagyon jó hangulatban kezdődött a meccs, látszódott, hogy mind a két csapat nyerni szeretne – hangsúlyozta Hotz Erik. – Az első harmad nagyon kiélezett volt, viszont a komáromi csapat küzdeni akarása egy hajszállal nagyobb volt a mienknél, ami hamar meglátszódott az eredményen is. A második harmadban sajnos több nagyobb sérülés is történt a csapatunkban, megnehezítette dolgunkat, hogy a két sérült játékosunkat is helyettesíteni kellett. Úgy éreztem, hogy a meccs vége előtt sikerült összeszedni magunkat, elkezdtük szépen lassan ledolgozni a hátrányunkat, de a komáromiak még egy lapáttal rá tudtak tenni.”
 
Vasárnap kiderül, melyik csapat hódítja el az idén a győztesnek járó trófeát a férfiélvonalban. Az első mérkőzés alapján az SZPK az esélyesebb, de a komáromiak is tudják, hogy nem dőlhetnek hátra, a Phoenix ugyanis hazai pályán különösen veszélyes ellenfél.
 
„Ugyanúgy készülünk erre a meccsre is, mint az előzőre – szögezte le Czank Dávid. – Egyáltalán nem fogunk visszavenni vagy kiengedni, ugyanazzal az elánnal fogunk kimenni a pályára. Minden áron győzni akarunk, hogy senkiben ne legyenek kételyek és kérdőjelek.”
 
A Phoenix saját közönsége előtt, Érden bravúrra készül, és aligha érné be az ezüstéremmel.
 
Reménykedve, nagy akarattal megyek majd a vasárnapi visszavágóra – jelentette ki Hotz Erik. – Azon leszünk a csapattal együtt, hogy az ötgólos hátrányunkat a lehető leghamarabb ledolgozzuk. Úgy érzem, hogy a csapatnak megvan a kellő motivációja és mindenki azon lesz, hogy sikerrel zárjuk a bajnokságot.”
 
A várva várt, vasárnap 18.15-kor kezdődő finálét a harmadik helyért kiírt párharc visszavágója vezeti fel 15.40-től a Batthyány Sportcsarnokban, a Dunai Krokodilok kétgólos előnyről kezd a házigazda Phoenix Wizards ellen.