Hírek

Újabb fontos pontok a Phoenix és az SZPK tarsolyában
2019. 11. 24.

 Két magyar csapat is Final Four-t érő helyen áll!

 Szombaton az IFL csapataink is pályára léptek: Érden kettős magyar-osztrák rangadót láthattak a nézők, az SZPK-ra pedig Szlovéniában várt fontos fellépés.
 
Az első mérkőzést a Dunai Krokodilik vívták a bécsiek ellen. Az osztrák fővárosi csapat először találkozott magyar csapattal a ligában és kissé alacsonyabb létszámban érkeztek a mérkőzésre (összesen 10 bécsi játékos került a jegyzőkönyvbe). Igazi tüzijátékot láthattak a nézők: a negyedik percben megszerezték a vezetést a vendégek, a kilencedik percre már négy gól esett (1:3). A hüllők magukhoz tértek és a 13. percre egyenlítettek (3:3). A WFV ismét megrázta magát és háromgólos előnyt építettek ki a 19. percre, szünet előtt Végh Ádám góljával zárkóztak a hazaiak (4:6). Az elsőhöz képest jóval kevesebb esemény történt a második felvonásban: egy-egy gólnak örülhettek a csapatok (5:7). A záró játékrészben mindent mozgósított a magyar csapat az egyenlítésért, büntetővel is próbálkozhattak a hüllők, az 57. percben mégis bevitte a kegyelmdöfést a bécsi csapat (5:8). A végeredményt Molnár Kristóf állította be: vereségükkel a hüllők komoly lépéshátrányba kerültek a rájátszásért vívott harcban.
 
Dunai Krokodilok – Wiener FV 6:8 (4:6, 1:1, 1:1)
 
A nap második magyar-osztrék meccsén a Phoenix fogadta a Villach csapatát. A múlt héten elhozta a pontokat Karintiából a fővárosi csapat, ezúttal is a cél a három pontmegszerzése volt. Jól kezdte a mérkőzést a magyar bajnok, a 12. percben már 2:0-t mutatott az eredményjelző. A VSV is komoly erőket mozgósított és szünetig döntetlenre módosította a találkozó állását (2:2). A második húsz percet a vendégek kezdték góllal, először vezetett a villachi alakulat a mérkőzés során. Öngóllal egyenlített a Fireball, majd Rési Zoltán góljával ismét a hazaiaknál volt az előny (4:3). A játékrész második felét ismét a vendégek dominálták és szünetig meg is fordította a találkozó állását az osztrák csapat (4:5). A záró húsz perc nagyon komoly izgalmakat tartogatott: Sokat dolgozott az egyenlítésért a Phoenix, amikor sikerült áttörni a falat, szinte egyből az előnyt is megszerezték a tűzmadarak: 49:45-nél lett egál, 50:04-nél már a magyar csapat vezetett (Rácz Domokos és Rési Tamás volt az „elkövető”, 6:5). Sokáig tartotta minimális előnyét a magyar csapat, ám 80 másodperccel a vége előtt Christopf Steiner találatával ismét egál volt (6:6). Nem illetődött meg a magyar csapat: 58 másodperccel a vége előtt Rácz Domokos ismét megszerezte a vezetést, a mérkőzést pedig Tényi Tamás találata zárta le. Fontos győzelmével a Phoenix tartja második helyét a tabellán és az SZPK-nak is szívességet tett, mert ezzel megnyitotta a lehetőséget az SZPK-nak az előzéshez.
 
Phoenix Fireball – Villacher SV 8:6 (2:2, 2:3, 4:1)
 
Annak az SZPK-nak, akiknek az említett előzéshez Szlovéniából, a Borovnica ellen kellett elhozni a pontokat. Az erődvárosi csapat jól állt bele a párharcba, az ifjú Pirik Dávid szerezte meg a vezetést a magyaroknak, szünetig Pfneiszli Péter is duplázott (0:3). A második etapot góllal kezdték a hazaiak, ám gyorsan válaszolt is az SZPK. A hazaiak igyekeztek zárkózni, szünetig eggyel csökkentették a különbséget (2:4). A harmadik harmad sokáig gól nélkül telt, a 49. percben érkezett Pfneiszli-találattal már-már zsebben érezhette a pontokat a komáromi legénység (2:5). Nem így gondolta a szlovén csapat, gyorsan zárkóztak a hazaiak, majd a találkozó utolsó percére minimálisra csökkent a különbség (4:5). Az SZPK imsét megrázta magát és két gyors góllal visszaállította a háromgólos differenciát a csapat, fontos pontokat szerezve ezzel. A mostani sikerével a negyedik helyre ugrott fel az SZPK, jelenleg a magyar az egyetlen nemzet, amely két csapatot is delegál a legjobb négybe.

FBC Borovnica – SZPK-DESEF Komárom 4:7 (0:3, 2:1, 2:3)