Hírek

Tízet lőtt a Phoenix a KAC-nak
2023. 01. 21.

A várakozásoknak megfelelően könnyedén érvényesítette a papírformát a Phoenix Fireball Klagenfurtban, a magyar csapat a második harmadban döntötte el az IFL szombati mérkőzését.

A megszokottnál szerényebb kínálattal jelentkezett az IFL a hétvégén, csupán egy magyar csapat lépett pályára, ám a Phoenix Fireball gondoskodott arról, hogy jól szórakozzanak a sportág kedvelői. A forduló előtt a tabella ötödik helyén álló gárda Klagenfurtba utazott, ahol a KAC vendégeként egyértelmű esélyesként lépett pályára, és sorozatban hatodik győzelmére készült.
 
Ennek ellenére a jóval hosszabb kispaddal rendelkező vendéglátók kezdték jobban a mérkőzést, Nico Jellen lövése Jani Sándor könyökéről vágódott a hosszú felsőbe, de egy percre rá már érkezett is a válasz, Trombitás Balázs lőtt a keresztvas alá. Sőt, nem sokkal később már a Phoenix vezetett, Hangyál Ádám lőtt hatalmas gólt a rövid felsőbe, és a folytatásban is az történt a pályán, amit a magyar csapat eltervezett. Az első harmadot gólváltás zárta, a Grabner testvérek közül az idősebb, Fabian góljára Rácz Domokos válaszolt egy távoli lövéssel, így a Phoenix 3–2-es előnnyel mehetett pihenőre.
 
A térfélcsere után ritmust váltottak az osztrákok, és gyorsan egyenlítettek is, Leon Lekas kapu mögötti szemfüles passza után Tim Deisingernek közelről már nem volt nehéz dolga. Lekas kiállítása miatt kisvártatva emberelőnybe került a Phoenix, amelyet nem sikerült kihasználnia, de amint kiegészült a KAC, Rácz szinte a félpályáról ismét vezetéshez juttatta csapatát. A harmad végjátékában aztán beindult a Phoenix-henger: kevesebb mint egy perc leforgása alatt Trombitás Balázs, Tényi Tamás és Bacsa Domán is betalált, így a záró játékrész előtt négy góllal, 7–3-ra vezetett Fodor Eszter és Pafféri András együttese.
 
Nem úgy kezdődött a záró felvonás, ahogy a magyar csapat eltervezte, Max Olascher és Peter Mack összjátéka végén utóbbi lőtt a rövidbe, de hamar átvette a kezdeményezést a Phoenix, és Hangyál kapáslövésével vissza is állt a négygólos különbség. A hajrában előbb Sebrek Dániel, majd a mérkőzés legeredményesebb játékosa, Rácz Domokos köszönt be, a 10–5-ös végeredményt alig három perccel a vége előtt állította be a KAC. A Phoenix meggyőző játékkal hozta haza a pontokat Ausztriából, és győzelmével a negyedik helyre lépett előre az IFL tabelláján.
 
IFL, 15. forduló
KAC Floorball–Phoenix Fireball 5–10 (2–3, 1–4, 2–3)
 
Fotó: Nyerges Dóra