Hírek

Szoros mérkőzésekkel búcsúzott 2019-től a férfi Salming OB I
2019. 12. 09.

 Az idei év utolsó játéknapját követően még hét csapatnak van reális esélye a rájátszásra

 A rövid hétvégén is pályára léptek a csapatok a Salming OB I küzdelmeiben. A csapatok az alapszakasz második körének vágtak neki, azaz már a csapatok (többsége) találkozott egymással a szezon során.
 
A fenti állítás alól egyedüli kivétel az Origo és a CH párharca volt: az első fordulóból elhalasztották a randevújukat a csapatok, egészen január 5-ig. Most viszont Vácrátóton találkoztak a felek és ha már összehozta őket a sors, egy igazán szoros párharcot produkáltak. A vezetést az első játékrész derekán a mesehősök szerezték még Baán Krisztián találatával, erre a szünet előtt válaszoltak a mohikánok. A pihenőt követően sebességet váltottak a vendégek, sorban három gólt is berámoltak az Origo kapujába (1:4). A mérkőzés felénél megkezdte a zárkózást a hazai együttes majd fordulás előtt Juhász Krisztián góljával ismét egyre olvadt a differencia (3:4). A záró etap gyors Origo góllal indult: eltűntette háromgólos hátrányát a hazai csapat és teljesen nyílttá vált a mérkőzés. Kiállítások mindkét oldalon, ráadásul a mohikánoknak labdájuk is volt a vezetésre, ám azt mégis ismét a CH szerezte meg Kovács Gergely emberelőnyös lövésével. Az 58. percben vált szinte biztossá a vendégek győzelme: Pupek Zsolt góljával kettőre nőtt a vendégek előnye. Nem adta fel a hazai csapat, 35 másodperccel a vége előtt ismét egyre olvadt a különbség, de a két pontot már nem engedte ki a kezéből a CH. Győzelmével a Cartoon Heroes továbbra is tartja a lépést a DEAC-cal, míg az Origo ismét megnehezítette az egyik felsőházi csapat dolgát, de nem sikerült számukra a bravúr.
 
Origo Mohicans – IBK Cartoon Heroes 5:6 (1:1, 2:3, 2:2)
 
A fővárosi találkozón a Torpedo a Wizards legénységét fogadta. A varázslók az utóbbi időben kezdtek magukra találni és a mostani találkozón is ők diktáltak. Az első harmad második felében már kiszakadt a gólzsák, magabiztos előnyt szorgoskodtak össze Kelemen Krisztiánék (0:6). A második húsz perc is a vendégek dominanciájáról szólt, a szünetre már tíz fölé duzzadt a különbség (1:13). Az utolsó húsz percben már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte: végül nagyarányú sikert aratott a Wizards legénysége. Csordás Tamásék zsinórban három találkozót is nagy különbséggel abszolváltak, ennek köszönhetően a harmadik helyre ugrottak fel. A Torpedo ezúttal nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, de később is szállíthatnak még meglepetéseket a bordók.
 
Torpedo Justita – Phoenix Wizards 2:18 (0:6, 1:7, 1:5)
 
A játéknap egyik rangadója az ördögök érdi vendégeskedése volt. Mindkét csapat a rájátszásba igyekszik, ennek megfelelően fontos találkozó volt a felek számára. Ennek megfelelő is talán, hogy gólváltással indult a párharc, majd a tizedik percre ARES ellépett az ellenfélétől (3:1). A játékrész második felében a borsodiak felzárkóztak, egállal pihenhettek a csapatok (3:3). A középső felvonásnak ismét a hazaiak vágtak neki nagyobb pontossággal: a 29. percre háromra nőtt az ARES előnye (6:3). A játékrész második felében is többnyire a hazaiak akarata érvényesült, az ördögöknek Klemencz Tamás találata adott reményt a folytatásra (8:5). A záró húsz perc is a hazaiak akarata szerint folytatódott: Fodor Dávid büntetőből szerzett góljával már négy volt közte. A játékrész második felében ismét feltámadtak az Ördögök, az 58. percre egygólosra csökkent a különbség, de az egyenlítésre már nem futotta a vendégek erejéből: szoros mérkőzésen aratott minimális győzelmet az ARES. A házigazdák így rájátszást érő helyen karácsonyozhatnak, míg a vendégek jelenlegi állás szerint épp lemaradnak erről. Izgalmas tavasz vár mindkét együttesre.
 
ARES HC – Kazincbarcikai Ördögök 9:8 (3:3, 5:2, 1:3)
 
A játéknap Dunaújvárosban ért véget: a házigazdák az SZPK Komáromot látták vendégül. Az őszi mérkőzésen is szoros mérkőzést produkáltak a felek és ezúttal se okoztak csalódást a gárdák. A hazaiak kétgólos előnyt építettek ki a 12. percig, amit gyorsan kiegyenlítettek a vendégek (2:2). Szünet előtt, ráadásul emberhátrányban ismét gólt szereztek a hazaiak: lélektanilag is fontos pillanatban szerezte vissza a vezetést a spártai együttes. A fordulást követően a komáromiak két gyors góllal átvették a vezetést, ám ezt követően a házigazdák a legjobb perceiket hozták az egész szezonban. Záporoztak a hazai gólok, hat találatot jegyeztek a spártaiak, amelyet hat különböző játékos jegyzett, bár Mitli Attila piros lapot is begyűjtött. Ettől függetlenül tetemes előnnyel várhatta a záró etapot a hazai együttes (10: 4). Az utolsó húsz percre pontra éhesen jöttek ki a vendégek, akik jelentősen faragtak hátrányukból, de az eredményt megfordítani már nem tudták. Az újvárosiak győzelmükkel versenyben maradtak a rájátszásért és ismét egy előttük álló csapat bajszát ráncigálták meg, míg a komáromiaknak még akár sokba is kerülhet a mostani vereség.
 
Dunaújvárosi Egyetem-RFT – SZPK Komárom 10:8 (3:2, 7:2, 0:4)
 
A játéknap szabadnaposa a DEAC csapata volt.