Hírek

Rangos nemzetközi tornán vesz részt a férfi válogatott
2019. 11. 07.

 Az Alpok-Adria Kupán az olasz, a szlovén és az osztrák válogatottal mérkőznek a mieink

1 torna, 2 nap, 3 meccs, 4 csapat - így lehetne röviden számokkal felvezetni a magyar férfi válogatott hétvégi programját. A srácok az Alpok-Adria Kupán állnak rajthoz, amelyet a szlovéniai kikötővárosban, Koperben rendeznek. A nemzeti csapat két nap alatt három szorosnak ígérkező párharcot fog vívni.
 
 
Az első ellenfél máris a legérdekesebbnek is ígérkezik: az olasz nemzeti csapattal nemcsak szombaton, hanem Poprádon, a közelgő világbajnoki selejtezőn is találkozni fogunk. Az utóbbi 3 találkozónkból kétszer is a mieink kerültek ki győztesen, a 2018-as világbajnoki selejtezőn is a magyar csapat örülhetett győzelemnek. A két gárda számára fontos lesz a mostani párharc, hiszen közvetlen benyomásokat szerezhetnek a játékosok az ellenfélről. Egy magyar győzelem lélektanilag is jót tenne a srácoknak.
 
Magyarország - Olaszország 
2019. november 9. (szombat), 11:30
A mérkőzést itt lehet nézni: https://www.youtube.com/watch?v=8FijZ7iTZkw
 
Vasárnap dupla terhelés vár a mieinkre: elsőként a házigazda szlovénok ellen mérkőzünk. A mieink jobban ismerhetik ellenfelünket a 3 Nations IFL okán, hiszen már valamennyi magyar klubcsapat találkozott szlovén gárdákkal. Ha hinni lehet a statiszikáknak, legutóbb 2008-ban aratott győzelmet magyar csapat a szlovén felett, remélhetőleg most sikerül ezt a sorozatot megörni.
 
Szlovénia - Magyarország
2019. november 10. (vasárnap), 09:00
A mérkőzést itt lehet nézni: https://www.youtube.com/watch?v=Rg9ZuH902Ow
 
Nem sok idő lesz szusszanni: rövid pihenőt követően már az osztrák nemzeti csapattal néz farkasszemet a Pafféri-legénység. A sógorokról is elmondható ugyanaz, mint a szlovénokkal kapcsolatban: a csapatok játékosai jobban ismerik már egymást, ezúttal ismét címeres mezben feszülhetnek egymásnak a felek. Az utóbbi két találkozót egyaránt 5:3 arányban nyerték nyugati szomszédaink, legutóbb 2017-ben sikerült triumfálni ellenük. Fontos lesz az energiabeosztás is, hogy bírni tudjuk az egymás után ránk neheződő terhelést.
 
Ausztria - Magyarország
2019. november 10. (vasárnap), 11:30
A mérkőzést itt lehet nézni: https://www.youtube.com/watch?v=mQCe1yng-hg
 
 
Az összes mérkőzés programja és eredményei itt lesznek követhetőek: https://floorball.sport/event/alps-adria-cup-2019-slo-nov/