Hírek

Pitvaroson az ARES HC
2016. 06. 22.

Pitvaroson járt az ARES HC utánpótlás csapata

Pavelka Zoltán, az ARES HC elnökének beszámolója:
 
"A paksi unihoki diákolimpián vezettem a mérkőzéseket, ott találkoztam egy rendkívül lelkes tanárral, Moravszki Gáborral és hasonlóan lelkes csapatával. Hamarosan ismerősök lettünk a fészbukon és a beszélgetések során felvetődött, hogy csapataink a jövőben rendszeresen találkozzanak. Az első ilyen alkalomnak a vakáció első napjait jelöltük ki. Kedden el is utazott az ARES 19 fős csapata a Csongrád megyei kis településre. A megbeszélés szerint délelőtt a Petőfi téren a szabadban lévő műanyag pályán nagypályás meccsek, majd ebéd után a tornateremben unihoki meccsek lettek volna. Sajnos az időjárás elmosta a szabadtéri részt, így délelőtt és délután is a teremben játszottunk, különböző korosztályokban, összesen hét unihoki meccset. Az eredmény most nem volt lányeges, így erről nem is írok. Tegnap az volt a fontos, hogy a pitvarosi és az érdi gyerekek mosolyogva játszottak, küzdöttek, sportbarátságok szövődtek.
Ez a kis település Érdtől is két és fél órányira van, így komoly szervezést igényel egy-egy út. A helyieknek pedig ha bárkivel játszani akarnak, akkor minden alkalommal hasonló utat kellene megtenni, ami a településnek és a szülőknek is megoldhatatlannak tűnő feladat. Ennek ellenére meg kellene oldani, hogy Moravszki tanár úr gyerekei többször, esetleg bajnoki keretek között is találkozzanak a csapatokkal, mert lelkesedésük példa értékű. Mi meghívtuk őket a decemberi Szilveszteri Floorball Kupára, amit ők örömmel elfogadtak. Reméljük, ha ha előbb nem is, ott találkozunk velük.
Köszönjük a vendéglátást Moravszki Gábornak, az ebédet a Pitvarosi Önkormányzatnak, a fuvart a szülőknek és a finom kávét a boltos hölgyeknek!"
 
13501835_1094762973929141_1957412484822373892_n.jpg