Hírek

Óriási izgalmakat hozott a magyar rangadó
2019. 12. 09.

 Az első hosszabbításos mérkőzés végén a komáromiak örülhettek, a krokodilok Bécsből nem tudtak pontot rabolni

 A magyar csapatokra ezúttal szombaton várt megmérettetés: előbb a Dunai Krokodilok „úsztak fel” a folyamon Bácsig, ahol az osztrák élcsapat várt Hollósi Richárdékra. A bécsiek hamar magas fokozatra kapcsoltak és az első játékrészben folyamatosan növelték előnyüket: a 19. percre már 5:0-s előnyt építettek ki a házigazdák. A mieinknek büntetőből volt lehetősége javítani: a rávezetést Végh Ádám még nem tudta értékesíteni, de emberelőnyből sikerült szépíteni. A második harmad gyors magyar góllal indult (5:2), de ezekre három találattal válaszoltak a bécsiek, még nagyobb előnyre téve így szert. A szünet előtt még egy-egy gól mindkét oldalon, de a távolság nem csökkent (9:3). A záró húsz perc is hazai gólokkal folytatódott, a krokodiloknak csak kozmetikázni sikerült az eredményen. Sajnos így egyik osztrák csapat otthonában sem szereztek pontot a hüllők, ráadásul most a szoros eredmény is elmaradt.
 
Wiener FV – Dunai Krokodilok 13:6 (5:1, 4:2, 4:3)
 
Szombat este következett a magyar rangadó a tavalyi magyar bajnok Phoenix Fireball és ezüstérmes, ugyanakkor a Magyar Kupában csúcsra érő SZPK-DESEF Komárom együttesét fogadta. Az első gólt a hazaiak érték el Rési Tamás révén, erre a rutinos Benkei László válaszolt (1:1). A szünetig pontosabbak voltak a fővárosiak, akik Rési Tamás újabb és Csorba Gellért találataival kétgólos előnnyel mehettek pihenőre (3:1). A középső húsz percet egy kivédekezett emberhátránnyal kezdte a komáromi legénység, majd a folytatásban is jól zárt az erődvárosi retesz. A narancsos támadók viszont hatékonyak voltak és eltüntették a különbséget (3:3) – a döntés így az utolsó húsz percre maradt (vagy mégsem?). Az utolsó húsz perc igazi izgalmakat és kiváló csatát hozott: a hazaiak gyorsan elléptek két találattal (5:3), de ezt szinte másfél perc alatt eltüntette a Haris-csapat (5:5). A mérkőzés második emberelőnyét már góllal abszolválta a Phoenix (ismét Rési Tamás volt eredményes, 6:5). A folytatásban mindkét oldal az utolsó energiáit is igyekezett mozgósítani a pontszerzés érdekében: szűk másfél perccel a vége előtt büntetőhöz jutott a komáromi csapat és Tóth Máté ezúttal is értékesítette a rávezetést (6:6). A rendes játékidőben így maradt a döntetlen, ám az IFL-ben harcolni lehet a bónuszpontért is. A ráadásban Pfneiszli Péter zárta le a meccset, így a komáromiak kettő, míg a Phoenix egy ponttal gazdagodott a sorozat idei első túlórájában.

Phoenix Fireball – SZPK DESEF Komárom 6:7 (3:1, 0:2, 3:3, 0:1) – aranygóllal
 
A nemzetközi ligában szereplő csapatokra még egy megmérettetés vár idén: a Magyar Kupában lépnek pályára a felek, így a hazai együttesek is felmérhetik tudásukat a magyar élcsapatokkal szemben.