Hírek

Női U19-es floorball világbajnokság - Összegzés
2022. 09. 05.

 2022. augusztus 31. és szeptember 4. között került megrendezésre Lengyelországban a 10. Női U19-es Floorball Világbajnokság, ahová Magyarország is kvalifikálta magát 2021. őszén. A 16 csapatos világesemény C csoportjában Olaszország, Kanada és Új-Zéland válogatottjaival küzdött meg a magyar csapat a továbbjutásért. 

 5 nap alatt 5 mérkőzést játszottak a lányok, ami nem csak fizikálisan de mentálisan is megterhelő, ennek ellenére az utolsó percig küzdött és nagyon szépen helytállt a magyar csapat. 
 
A VB első napján Olaszország együttesét győzte le Magyarország 12-8-ra, ezzel megszerezve első győzelmüket készülhettek a másnapi kanadai mérkőzésre. A második csoportmeccs még nagyobb siker volt, hiszen 13-5-ös végeredménnyel pihentek rá a lányok a pénteki, és egyben utolsó csoportmérkőzésre. Az Új-Zéland elleni összecsapás volt a legfontosabb a magyarok számára, mert mindkét csapatnak 2-2 győzelme volt, ezért csak győzelem, vagy a döntetlen végeredmény esetén kerülhettek a C csoport élére. A küzdelmes és izgalommal teli meccs végül 4-4-es eredménnyel zárult, ezért a jobb gólarány miatt Magyarország szerezte meg a csoportelsőséget. 
 
A rájátszásban a C csoport első és a B csoport utolsó helyezettje került össze, így továbbjutásért Norvégiával mérkőzött meg a magyar válogatott. Sajnos a meccs kezdetétől érezhető volt a skandinávok fölénye, és bár ők uralták a párharcot, így is tudtak érvényesülni a magyar lányok. Ahhoz, hogy a lányoknak lehetősége legyen megszerezni a világbajnoki 7. helyet, mindenképpen nyerni kellett volna a norvégok ellen, de 19-3-as végeredmény ezt nem tette lehetővé. Az VB utolsó napján Magyarország a német válogatottal küzdött meg a 9. helyért. A mérkőzés 50. percéig vagy döntetlen volt az állás, vagy a magyarok vezettek, de végül a németek mellé állt a szerencse, így 7-5-re kikaptak a magyarok, ezzel a világbajnokság 10. helyén végeztek.
 
A világbajnokság All-Star csapatába bekerült Lelovics Nóra, a magyar lányok csapatkapitánya 2 svéd, 1 finn, 1 svájci és 1 cseh játékos mellett, gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!
 
Gratulálunk a magyar csapatnak és a válogatott stábnak a sikeres felkészüléshez és a világbajnoki szép eredményhez!