Hírek

Nincs már pont nélkül álló csapat a Salming OB I-ben
2019. 11. 18.

Szoros mérkőzésekkel folytatódott a Salming Férfi OB I

 A hétvégi mérkőzések dömpingje Vácrátóton kezdődött: az Origo Mohicans a DEAC-ot fogadta. A vendégek hamar megszerezték a vezetést, amelyre gyors góllal válaszolt az Origo. Az első játékrész második felét jobban megnyomta a debreceni csapat, kétgólos előnnyel mehettek pihenni az egyetemisták. A második etap góljait az Origo nyitotta, az újabb vendég találatokra mindig érkezett válasz a hazaiaktól, akik masszívan tapadtak – 4:5-ről folytatódott a záró harmad. A hazaiak erőfeszítéseit a 47. percben Kiss Donát egyenlítést érő gólja tetézte A debrceniek gyorsan visszaragadták a vezetést, majd Burai Péter második találatával már kettő volt közte. Egy-egy értékesített büntetőt és egy mérkőzést lezáró vendéggól: az Origo megnehezítette a DEAC dolgát.
 
Origo Mohicans – Debreceni EAC 6:9 (1:3, 3:2, 2:4)
 
Előzetesen a játéknap rangadójának az ARES-SZPK Komárom mérkőzést tituláltuk és nem is lőttünk vele mellé: a játéknap előtt két egyenlő pontszámmal álló csapategyből belecsapott a közepébe: a vendégek kétgólos előnyre tettek szert más a negyedik percben, amit az ARES kiegyenlített. A vendégek megint elléptek két találattal, a hazaiak megint egalizáltak (4:4). A gólszüretet az első szünet nem akasztotta meg: a komáromiak megint vezetést szereztek, a hazaiak megint egyenlítettek. A ritmust Fodor Dávid gólja megtörte: az ARES átvette a vezetést, majd Tóth Péter góljával már ők vezettek kettővel (7:5). Az erődvárosiak sem álltak le, gyorsan szépítettek. A második szünetig nem változott az eredmény, így maradt a minimális érdi előny (7:6). A záró etapot a vendégek kezdték egyenlítéssel, de az ARES ismét megszerezte az előnyt (8:7). A hazaiak emberelőnyben is támadhattak, de a speciális helyzetet nem használták ki – egyenlő létszámnál viszont Dávid Bence kétgólosra növelte az érdi előnyt. Időt kértek a vendégek, Jenei Ádám találatával ismét zárkóztak a vendégek, ám egy ötperces kiállítás megpecsételte a sorsukat: fordulatos találkozón egy góllal nyert az ARES, akik ezzel felléptek a tabella második helyére (bár a szabadnapos CH egy meccsel kevesebbet abszolvált eddig).

ARES HC – SZPK Komárom 9:8 (4:4, 3:2, 2:2)
 
Vasárnap is a rájátszás szempontjából fontos találkozóval folytatódott a program: a Phoenix Wizards Kazincbarcikára látogatott. Az utóbbi mérkőzéseken mindkét csapat adós maradt a győzelemmel, így mindkét fél ki volt éhezve a pontokra. A csapatok mégis oskáig adósak maradtak a gólokkal, majd a szünet előtt mindkét csapat meglőtte első saját góljait. A második játékrész is inkább szoros küzdelemről szólt, majd a 27. percben szerencsés góllal megszerezte a vezetést a borsodi csapat (2:1). A varázslók gyorsan egalizáltak, ám a mérkőzés felénl Karácsony Péter góljával ismét az ördögöknél volt az előny. Hamar esély nyílt az egyenlítésre a fővárosiaknak: büntetőt lőhetett a Wizards, de a lehetőség kimaradt. Szünetig még egy emberelőnye volt a hazaiaknak, de újabb gól a pihenőig nem született. A záró húsz percre nagyobb tempóval érkeztek meg varázslók, akik bő öt perc alatt megfordították az állást (3:4). A továbbiakban is inkább a vendégeknek állt a zászló, Vonderviszt Fülöp lökete már kétgólos fővárosi előnyt jelentett hat perccel a vége előtt. A hazaiaknak emberelőnyben nyílt lehetőségük zárkózni, időt is kértek Szobonya Kornélék. Sokáig állta a sarat a vendégek védelme, ám fél perccel a kiegészülés előtt szépítettek a hazaiak. A borsodiak maradék energiáikat is mozgósították és 45 másodperccel a vége előtt Ignéczi Balázs góljával ismét egyenlőre módosult az állás. A hátralévő időben a varázslók próbálták begyötörni a győztes gólt, de az állás nem változott: maradt a döntetlen és az osztozkodás a pontokon, aminek talán a hazaiak örülhetnek jobban.
 
Kazincbarcikai Ördögök – Phoenix Wizards 5:5 (1:1, 2:1, 2:3)
 
A játéknap zárására a fővárosban került sor: a Dunaújvárosi Egyetem csapata látogatott a Torpedohoz. A hazaiak eddig még nem szereztek pontokat és előzetesen most is az újvárosiak tűntek esélyesebbnek, akik az ötödik percben meg is szerezték a vezetést. A hazaiak viszont igyekeztek megcáfolni mindenkit és Pap Zsolt vezetésével háromgólos előnyre tettek szert (4:1). Fordulásig zárkóztak a spártiak, de így is kettő volt közte az első harmadot követően. A vendégek igyekeztek tovább csökkenteni a különbséget és végül emberelőnyben zárkóztak is Kovács Balázsék (4:3). A Torpedo visszaállította a kétgólos differenciát, ám a 35. percben elkapták a fonalat a vendégek: hat másodpercen belül két gól is érkezett, egyenlőre módosítva az állást (5:5). A döntés így a záró felvonásra maradt és a 46. percben ismét a hazaiak örülhettek gólnak. Páros kiállítás következett, majd a nagy napot kifogó Pap Zsolt ismét kétgólosra növelte a Torpedo előnyét (a hazaiak játékosa 5 gólig jutott, ezzel a legeredményesebb játékosa volt az egész hétvégének). A mérkőzést György Ottó gólja zárta le, így a hazaiak megszerezték első idei pontjaikat a Salming OB I-ben.

Torpedo Justitia – Dunaújvárosi Egyetem – RFT 8:5 (4:2, 1:3, 3:0)
 
A játéknap szabadnaposa az IBK Cartoon Heroes csapata volt.