Hírek

Kemény csatákat hozott az ötödik forduló
2019. 10. 14.

 Kemény csatákat hozott az ötödik forduló

Az ötödik forduló kezdő sípszója Vácrátóton harsant fel: az eddig egyaránt pont nélkül álló Origo SE a Torpedo Justitiát látta vendégül. A hazaiak jó rajtot vettek, a 11. percben már 2:0-t mutatott a tábla. Lőrinczi Dániel góljával zárkózott a Torpedo, de szünetig újabb Origo találatokat láthattak a nézők (4:1). A második játékrészt motiváltabban kezdte a Torpedo: szolnoki különítményük közreműködésével visszajöttek a mérkőzésbe (4:3). Ritmust váltottak a hazaiak, két gyors góllal újra visszaállt a háromgólos differencie (6:3). Időt is kért a Torpedo, próbáltak újra visszajönni a mérkőzésbe a bordó mezesek, de a lelkesedésnek kiállítás lett a vége, az emberelőnyt pedig kihasználta az Origo. Szünetig két újabb Torpedo kiállítás és egy gól, maradt nyitott kérdés a záró húsz percre is (7:4). Az Origo viszont máshogy gondolta: gyorsan szerették volna lezárni a nyitott kérdéseket Görög Tamásék, a 45. percben már 6 volt közte (10:4). Kilenc perccel a vége előtt zárkózott a Torpedo, ám a gólba belesérült a hazaiak kapusa is, aki nem tudta folytatni a játékot. A hármas sípszóig két újabb Origo találat született, akik ezzel megszerezték első győzelmüket az idei kiírásban.
 
Origo SE – Torpedo Justitia 12:5 (4:1, 3:3, 5:1)
 
Szombaton este az SZPK Komárom gárdája az IBK Cartoon Heroes társaságát fogadta. A hazaiak az előző játéknapon gólgazdag mérkőzést játszottak a Wizards ellen és a gólzsák most is kiszakadt Komáromban. A CH kapta el jobban a fonalat, akik a 10. percre hárommal elhúztak. Andruskó Péter a hazaiak részéről is beköszönt, amire André Balázs dupla volt a mesehősök válasza. Szünet előtt a hazaiak részéről Zsámboki Dániel is duplázott húsz perc alatt máris 8 találatot láthatott a komáromi közönség (3:5). A második etap is André Balázs találatával indult, felváltva lőtték a gólokat a csapatok egészen 5:7-ig. Ekkor a hazaiak ismét minimalizálni tudták hátrányukat (megint Zsámboki Dániel volt eredményes),de a CH vissza tudta állítani a kétgólos differenciát a második szünet előtt (6:8). Hamar megkezdhette volna a felzárkózást az SZPK: fél perc elteltével büntetőt lőhettek, ám a lehetőség kimaradt. Emberelőnyükkel viszont jól sáfárkodtak a komáromiak, megint csak egy volt közte (7:8). A CH ismét tudott reagálni: újabb gól László Árpádtól, kivédekezett emberhátrány, majd újabb gól Dénes Donáttól (7:10). Igyekezett a hazai csapat, a szépítésre még futotta az erejükből, de az utolsó szó is a fővárosiaké volt: fordulatos mérkőzést nyert meg a Mesehősök csapata.
 
SZPK Komárom - IBK Cartoon Heroes 8:11 (3:5, 3:3, 2:3)
 
Vasárnap kora délután Kazincbarcián folytatódott az ötödik forduló a keleti derbivel, azaz a DEAC vendégszereplésével. Az első percektől fogva kemény összecsapást láthattak a nézők. Az első játékrész igen kiegyensúlyozott játékot hozott, egyedül Nyisztor Szabolcs szemfülességén múlt, hogy megszerezte a vezetést az egyetemista csapat. A második harmad is egy elegáns Nyisztor-góllal kezdődött, ám a következő percekben a védelmek jól teljesítettek. A hazaiak második emberelőnyüket se tudták kihasználni, ám a debreceniek még nem rendeződtek vissza, Török Gábornak a kapu torkában nem volt nehéz dolga (1:2). A kétgólos különbséget megint Nyisztor Szabolcs állította vissza, a döntés az utolsó harmadra maradt (1:3). A záró húsz percre minkét csapat magasabb fordulaton igyekezett pörögni, fontos gólt a hazaiak szereztek előbb Klemencz Tamás révén. Újabb Nyisztor-villanás büntetőt eredményezett, amelyet Varga Gergő értékesített (2:4). Tíz perccel a vége előtt sajnos nem floorball pályára való események is történtek: egy ütközést követően többen is a pályára rohantak, percekbe telt megnyugtatni a kedélyeket. A döntés végül 2+10 perces kiállítás mindkét oldalon és egy ötperces büntetés még a DEAC-nak. Azaz az ördögök 5 percig emberelőnyben lehettek, előbb 4 a 3, majd 5 a 4 ellen. A kínálkozó lehetőséget meg is ragadták a hazaiak: előbb Groza András góljával szépítettek, majd egy számukra szerencsésen megpattanó labdával egyenlítettek (4:4). Jött a debreceni időkérés, majd két és fél perccel a vége előtt újabb Varga Gergő villanás: előny újra a cívisvárosiaknál. A hátralévő időben próbálkoztak becsülettel a hazaiak, időt kértek, kapust lehozva támadtak, de újabb gól már nem született: minimális különbséggel nyert a DEAC egy parázs mérkőzésen.
 
Kazincbarcikai Ördögök – Debreceni EAC 4:5 (0:1, 1:2, 3:2)
 
A játéknap zárómérkőzésére Érden került sor: az ARES HC az előző fordulóban első győzelmét megszerző dunaújvárosi alakulatot fogadta. Mindöszesen 18 másodperc telt el, amikor megszületett az első (vendég)gól Kovács Balázs révén. Jó lendületet vettek ezzel a spártaiak, akik a 10. percre már hárommal is elhúztak. Szünetig kiállítások itt is, ott is, a vendégek mehettek előnnyel pihenni (0:3). Az ARES igyekezett zárkózni és Fodor Attila góljával meg is tették az első lépéseket ennek érdekében (1:3). Egyre inkább felgyorsulatk az események: a 26 .percben büntetőt kaptak a Fejér megyeiek, de a lehetőség kimaradt. Emberelőnybe került az érdi csapat, de így is a vendégek szereztek újabb gólt Kiss Péter révén (1:4). Egyre több kiállítás (öt- és kétperces büntetés) az újvárosi oldalon, amellyel élt az ARES: a kettős emberelőnyt és a simát is sikerült góllal abszolválniuk Mujahid Tamáséknak, szorossá vált a mérkőzés (3:4), miközben egy sérülés is történt hazai oldalon. Ismét emberelőnyben támadhattak a hazaiak, ám az újvárosiak kivédekezték a hátrányt és Kovács Balázs találatának köszönhetően kétgólos előnnyel várhatták a folytatást (3:5). A záró húsz percben is a spártaiaké volt az első szó: Kiss Péter gólja ismét háromgólos előnyt jelentett (3:6). Tíz perccel a vége előtt utolsó rohamra indultak az érdiek: Dávid Ádám góljával ismét kettőre redukálódott a különbség, időt is kértek. Újabb lehetősége volt az érdieknek emberelőnyben támadni, de a kínálkozó lehetőséget nem használták ki a hazaiak. Öt perccel a vége előtt viszont megint csak egy volt közte: Molnár Dominik volt eredményes (5:6). Időt kértek a vendégek, de az ARES lendületben maradt: Fodor Dávid góljával egyenlőre módosult az állás (6:6). Nem teltek unalmasan az utolsó percek, adódtak lehetőségek mindkét odalon és az utolsó percben jött a dráma: 34 másodperccel a vége előtt Fodor Dávid ismét betalált, eldöntve ezzel a mérkőzést (7:6). A hátralévő időben gólig nem, csak kiállításig jutott az újvárosi gárda, újabb gól mr nem született. Egyszer vezetett csak az érdi csapat, ez viszont két pontot ért nekik.
 
ARES HC – Dunaújvárosi Egyetem-RFT 7:6 (0:3, 3:2, 4:1)
 
A játéknap szabadnaposa a Phoenix Wizards volt. A Salming OB I a következő hétvégén szünetel, legközelebb október 26-27-én lesznek mérkőzések a hazai pontvadászatban.