Hírek

Hogyan tovább, 2020?
2020. 03. 20.

 Összegezzük, hogy mely bajnokságokból mennyi esemény várna még ránk a szezon végéig.

 A koronvírus járvány terjedése jelentősen felülírta a hétköznapok alakulását Európában és azon belül Magyarországon is. Szinte teljesen leállt a sportélet is és ez alól a floorball sem jelent kivételt. Megnézzük sorozatonként, hogy mi van még hátra.

3 Nations IFL:
Az idén életre hívott nemzetközi sorozat a szezon sikertörténete. Még inkább az lenne, ha a négyes döntőre is sor kerülhetett volna március 14-15-én, ám az esemény elhalasztásra kényszerült. Azóta Ausztria és Szlovénia is nagyon szigorú intézkedéseket vezettek be. A sorozatból már nincs sok hátra, hiszen egy hétvége alatt le lehet zárni az eseményeket. A tervek szerint a Final Four-ra sor is fog kerülni, de ha valami miatt mégsem kerülne erre sor, akkor az alapszakasz eredményei alapján le is lehet zárni a 2019/2020-as kiírást.
 
Salming Férfi OB I:
A hazai pontvadászat sorsa kérdéses: két játéknap volna hátra az alapszakaszból. Az már biztos, hogy mely csapatok kvalifikálnák magukat a következő körre, ám még több helyezés sorsa sem dőlt el véglegesen. Az SZPK Komárom ötödik helye az egyetlen fix pozíció, minden további pozíció sorsa 100%-osan még nem dőlt el (bár a DEAC első és a CH második helyét szinte borítékolni lehet). Itt a lezárást tervezni is jóval nehezebb feladvány, a helyzet lezárulásáig komolyabb értelme nincs is foglalkozni vele.

Salming Női OB I:
A női pontvadászatban jóval egyszerűbb a matek: egy mérkőzés van már csak hátra, amelyet követően ki lehet osztani az érmeket is: az SZPK Komáromé az aranyérem, a Phoenix Fireball csapata a második helyen zár, míg az IBK Cartoon Heroes csapatáé a bronzérem.
 
Magyar Kupa Final Four:
Mindkét nemnél adott a résztvevők mezőnye. A helyzet rendezését követően nyílhat esély arra, hogy ezt a sorozatot megfelelően lezárni tudják a csapatok.

Férfi OB II:
A csapatokra a rájátszás várna: eddig kelet/nyugat bontásban játszottak a felek, ez alapján csak részeredményt lehet hirdetni, végeredményt nem.

Utánpótlás:
Számos sorozatban itt is most következne a sorozat véghajrája. A lányoknál U19-ben és U13-ban, míg a fiúknál U13-ban tisztább a kép.
 
Felmerülhet a kérdés: hogyan tovább? Ezzel érdemben csak akkor szabad foglalkozni, ha az élet visszatér a rendes kerékvágásba. Látható, hogy vannak sorozatok, melyek lezárása könnyebbnek ígérkezik, viszont vannak olyan kiírások, ahol ez komolyabb fejtörést és logisztikát igényel.
Amit jelen helyzetben ajánlunk: türelem és kitartás minden egyesületnek! Aki teheti, maradjon otthonában és biztasson erre másokat is! Továbbra is érdemes betartani az ajánlásokat, így ezúton is kérjük a tagegyesületeket arra, hogy szüneteltessék edzéseiket, rendezvényeiket.