Hírek

Hazai győzelmek a nyolcadik fordulóban
2019. 11. 24.

 Eseménydús szombat van a Salming OB I mezőnye mögött: valamennyi találkozó november 23-án került megrendezésre és igen gólgazdag hétvége van mögöttünk, 57 gólt láthattak a nézők.

 A játéknap első találkozója máris rangadó volt: a Cartoon Heroes - Ördögök párharc volt várt a szurkolókra. A borsodiak alacsony létszámuk ellenére jól álltak bele a mérkőzésbe, a hazaiak góljára fordítással válaszoltak és egállal mehettek pihenni (2:2). A második felvonásban is kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség: kétszer is megszerezte a vezetést a mesehősök gárdája, de a barcikaiak mindkétszer egyenlíteni tudtak (4:4). Az utolsó húsz percben a vezetést is megszerezték a vendégek, ám nem sokáig tudtak örülni előnyüknek Klemencz Tamásék. A hazaiak folyamtosan elléptek és felőrölték a vendégek ellenállást, az 54. percben már 8:5-re vezettek a mesehősök. Időt kértek a vendégek, emberelőnyben is próbálkozhattak, de már csak kiállításokkal kerültek be a jegyzőkönyvbe a borsodiak, megpecsételve ezzel sorsukat: a kettős emberelőnyt duplán ki tudta használni a CH, magabiztossá téve ezzel a győzelmét.
 
IBK Cartoon Heroes – Kazincbarcikai Ördögök 10:5 (2:2, 2:2, 6:1)
 
A játéknap második találkozójaán a DEAC a Torpedo csapatát fogadta. A listavezető és sereghajtó párharcán már az első harmadban kinyílt az olló, 6:0-s rohammal a DEAC hamar magához ragadta a kezdeményezést. A második húsz percben kcisit lejjebb lépett a gázpedálról az egyetemista csapat, de így is sikerült tovább növelni a különbséget Nyisztor Szabolcséknak. A záró etapban megszerezte a becsületgólt a fővárosi társaság, de a DEAC ezt a játékrészt is megnyerte, győzelemmel búcsúztatva ezzel közönségét 2019-ben.
 
Debreceni EAC – Torpedo Justitia 14:1 (6:0, 3:0, 5:1)
 
A szombat délután hozta a játéknap másik rangadóját: a Phoenix Wizards az ARES HC-t látta vendégül. A hazaiaknak nagyon szükségük volt a pontokra ahhoz, hogy tudják tartani a lépést a rájátszásért, az ARES pedig a dobogós helyét szerette volna megszilárdítani. A varázslók jól kapták el a fonalat, a hetedik percben már kettővel vezettek. Az érdiek Fodor Dávid góljával zárkóztak, ám a Wizards továbbra is lendületben maradt, a 15, percben már 4:1-re vezettek a hazaiak. Az ARES nem is hezitált, időt kértek a kéke és sikerült is rendezni a sorokat Tóth Péteréknek. A második etapban meg is kezdte a felzárkózást a vendég együttes: a mérkőzés felénél egyre olvast a különbség (4:3). Szünet előtt még egy gólváltás, minimális Wizards előnnyel fordultak a döntő harmadik harmadra a csapatok (5:4). A záró felvonás is gyors gólváltással indult, majd a játékrész felénél eldöntötte a pontok sorsát a hazai csapat: egyenlő létszámnál Pap Zoltán Kálmán, emberelőnyben Kasza Balázs, üres kapura pedig Kelemen Krisztián volt eredményes: a Wizards létfontosságú két pontot szerzett hétvégén.
 
Phoenix Wizards – ARES HC 9:5 (4:1, 1:3, 4:1)
 
A játéknap zárására Komáromban került sor: az SZPK az Origo Mohicanst látta vendégül. A találkozót az esélyesebb hazaiak nyitották gólokkal: mindösszesen 10 másodperc kellett a vezetés megszerzéséhez Andruskó Péternek, az idei szezon leggyorsabb gólját jegyezve ezzel. A hazaiak már a harmadik percben megduplázták előnyüket, amelyre a mohikánok emberelőnyben reagáltak (2:1). Varga Gergő duplájára is góllal választak a fővárosiak, kétgólos hazai előnnyel pihentek a csapatok (4:2). A középső felvonásban a hazaiak maradtak lendületben: Zsámboki Dániel duplázott, Jenei Péter büntetőből is eredményes volt, Lovas Ádám kozmetikázta az eredményt (7:3). Az utolsó húsz percben visszább vett a tempóból a hazai csapat, amelyet az Origo gólokkal büntetett, de ezzel csak szorosabbá alakult a végeredmény.

SZPK Komárom - Origo Mohicans 8:5 (4:2, 3:1, 1:2)
 
A játéknap szabadnaposa a Dunaújvárosi Egyetem-Rudas Floorball Team volt.