Hírek

Hasznos edzőmeccsekkel hangolt a férfiválogatott
2023. 08. 15.

A csaknem másfél hónapos nyári szünet után visszatértek a játékosok a pályára, a mögöttünk hagyott hétvégén négy edzéssel és két mérkőzéssel készült a magyar férfi floorball-válogatott.

A pénteki átmozgatás és alapgyakorlatok után szombaton már edzőmérkőzést is játszott a 2024-es világbajnoki selejtezőre készülő férfiválogatott Érden. A Detva elleni találkozót megelőzte egy intenzív és egy taktikai edzés is, amelyeken az új taktika begyakorlása, kivitelezése került előtérbe. Nyári pihenő ide vagy oda, jól mozogtak a srácok, hamar felvették a ritmust. A szlovák élvonalba feljutó Detva jelentős játékerőt képvisel, ezért is szolgálta kitűnően a mieink fejlődését az esti mérkőzés. Ismerkedős játékot hozott az összecsapás, az első harmad végéhez érve 2–1-re vezetett válogatottunk, ám a folytatásban kontrákból többször is eredményes volt a vetélytárs, amely jól bírta erővel a végjátékot, és 7–4-re győzött.
 
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Detva 4–7 (2–1, 1–3, 1–3)
 
A magyar csapat: Bajnok Endre, Dorogi Kristóf; Hoffmann Tamás (1+0), Rési Zoltán, Varga Gergő (1+0), Németh Richárd, Rési Tamàs, Diószeghi Zsolt, Szelley Áron, Trombitás Balázs (0+1), Diószeghi Levente, Resch Béla, Rácz Domokos (1+0), Harangozó Szilárd (1+0), Radványi Balázs, Dénes Donát, Kádár Gergel y(0+2), Tarsoly Ádám, Praznovszky Pál
 
A vasárnapi edzésen a Detva ellen elkövetett hibákat beszélte át Csordás Tamás együttese, amely még nagyobb hangsúlyt fektetett a taktika tökéletesítésére. A játékosok jól alkalmazkodtak egymáshoz és a szakmai elképzelésekhez, a szombatinál tempósabb, fizikailag keményebb mérkőzést játszottunk vasárnap délután az előző idényben a bitangerős szlovák Extraliga rájátszásában szereplő Snipers Bratislavával. A fiatal, lendületes vendégek kezdtek jobban, fel perc elteltével kapuvasat lőttek, majd szépen kijátszott akciók végén elléptek kettővel, de a mieink nem törtek meg, gyorsan egyenlítettek. Potyogtak a gólok, két ziccert kihasználva fordítottunk, a védekezésünket dicsérte, hogy a szlovákok ritkábban kerültek tiszta helyzetbe – amikor meg igen, kapusaink védtek. A második harmad derekán már 7–4-re is vezettünk, és bár takarásból hatalmas góllal feljött egyre a Snipers, három másodperccel a játékrész vége előtt ismét válogatottunk talált be. A záró húsz perc a pozsonyiaké volt, 3–0-s sorozattal fordítottak, és bár az utolsó másodpercekben úgy tűnt, egyenlíthetünk, a látványos gól nem volt érvényes, 9–8-ra győzött a Snipers.
 
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Snipers Bratislava 8–9 (5–4, 3–2, 0–3)
 
A magyar csapat: Bajnok Endre, Hotz Erik, Rési Zoltán (0+1), Németh Richárd (1+0), Rési Tamás (1+0), Diószeghi Zsolt (1+2), Szelley Áron (0+1), Trombitás Balázs, Diószeghi Levente (1+0), Resch Béla, Rácz Domokos (1+0), Harangozó Szilárd (0+1), Radványi Balázs (1+0), Dénes Donát, Kádár Gergely (2+0), Tarsoly Ádám, Praznovszky Pál
 
Csordás Tamás, szövetségi kapitány: „Ez az edzőtábor tökéletes volt arra, hogy lássuk, milyen szinten állunk. Körvonalazódik az is, hogy kik azok a játékosok, akikre számítani lehet. Szeptembertől fokoznunk kell az intenzitást és a tempót, a taktika már adott. Minél többet kell játszanunk, hogy éles helyzetben lássuk, hol vannak még hibák, mivel gyorsulnunk kell. Szeretném megköszönni a stáb, a játékosok, és a remek bírók munkáját, emellett a sok szurkolónak, akik kilátogattak megnézni minket, illetve a Detva és a Snipers csapatának, hogy segítették a felkészülèsünket.”