Hírek

Fordulatos és gólgazdag hétvége van mögöttünk
2019. 10. 07.

 Minden mérkőzésen legalább 10 gólt láthattak a nézők

 Az eddigi legmozgalmasabb hétvége zajlott a hazai alapszakaszban: több fordulat, és összesen 67 gól van mögöttünk.
 
A mérkőzések és a gólok sorozatát szombaton délelőtt az ARES nyitotta a Torpedo vendégeként. Az érdiek jól vették fel a találkozó ritmusát és gyorsan elhúztak négy góllal. A haziak gyorsan időt is kértek, de az első szünetig ismét az ő hálójük rezdült. A középső játékrész is ARES gólokkal folytatódott, hiába cseréltek a kapuban a hazaiak, szünetig már tízre nőtt a különbség. A záró etapban is folytatódott az érdi gólszüret, a hazaiakat annyi vígasztalhatta, hogy két becsületgólt tudtak szerezni.
Torpedo Justitia – ARES HC 2:18 (0:5, 0:5, 2:8)
 
Szombaton délután két 100%-os csapat találkozott Debrecenben: a házigazda DEAC az IBK Cartoon Heroes legénységét fogadta. A gólok sorozatát a hazaiak nyitották meg, akik a szünetig három góllal el is húztak. A második etapban tovább növelte előnyét az egyetemista csapat: szép gólok mindkét oldalon születtek, de a házigazdák ebben a harmadban is többször pacsizhattak. A záró húsz percet – és így a mérkőzést is – megnyerte a debreceni csapat, amely tovább őrzi veretlenségét.
Debreceni EAC – IBK Cartoon Heroes 10:3 (3:0, 4:2, 3:1)
 
Vasárnap újabb rangadók várták a floorball barátokat: előbb Dunaújvárosban harsant fel a kezdő sípszó, ahol az eddig három győzelemmel álló Kazincbarcikai Ördögök vizitáltak. A hazaiak nem bíztak semmit a véletlenre és már a negyedik percben megszerezték a vezetést, amelyre gyorsan érkezett borsodi válasz. Kovács Balázs révén újra megszerezte a vezetést a Rudas (2:1). Támadhatott emberelőnyben a Barcika, de a speciális egység nem hozott gólt az Ördögöknek, a szünetig ráadásul egy hazai büntető is kimaradt. A második etapra villámrajtot vettek a hazaiak: másfél perc alatt két gólt is berámoltak a spártaiak, gyorsan elhúztak 4:1-re a piros-fehérek. A folytatásban gólokat nem, kiállításokat annál inkább láthatott a közönség: összesen 12 perc büntetés lett kiosztva (8:4 perc arányban), de a védelmek minden próbálkozást hatástalanítottak. A harmadik játékrész első találata is a hazaiak és Kovács Balázs nevéhez fűzüdött, amire időkéréssel reagált a borsodi gárda. A zárkózást a csapatkapitány Szobonya Kornél találatával kezdték meg a vendégek, majd emberelőnyből ismét gólt lőttek az Ördögök (5:3). A mérkőzést Krukk Balázs gólja végleg eldöntötte, az utolsó percben már csak a kozmetikázásra maradt energiája az ördögöknek. A dunaújvárosiak győzelme azt jelenti, hogy a spártai csapat megszerezte első sikerét az idei pontvadászatban, ráadásul a jó formának örvendő Kazincbarcikai Ördögök ellen gyűjtötték be a pontokat Kiss Tiborék.
Dunaújvárosi Egyetem-RFT – Kazincbarcikai Ördögök 6:4 (2:1, 2:0, 2:3)
 
A forduló zárására Komáromban került sor: a Phoenix Wizards vendégeskedett az erődvárosban. Az előjelek szoros csatát ígértek, de minden várakozást felülmúló fordulatokban bővelkedő mérkőzést kaptunk. Nyolc perc elteltével már három góllal vezetett az SZPK, amire kapuscserével reagáltak a fővárosiak. A hazaiak lendülete nem tört meg és 14. percben már 5:0-t mutatott a tábla. A varázslók ekkor kezdtek igazán magukhoz térni, akik szünetig két góllal zárkóztak (5:2). A második harmad ritmusát is jobban találta a kis-Phoenix, 5:4-re zárkóztak fel a vendégek. Ekkor aztán szinte csettintésre megint fordult a kocka: öt perc alatt lőtt három gólt az SZPK, ismét négy volt közte (8:4). A játékrész második fele aztán ismét a vendégekről szólt inkább: gólváltásokkal is, de visszajöttek a mérkőzésbe a varázslók, 9:8-as hazai előnnyel várták az utolsó etapat a csapatok. A harmadik harmadra a hazaiak is kapust cseréltek, ám ez a húzás a vendégeknek ízlett jobban: Vonderviszt Fülöp gólja már azt jelentette a 48. percben, hogy a vendégek vezetnek, a mérkőzés folyamán először (9:10). Gyorsan egalizáltak a hazaiak Pirik Dávid góljával, ám a varázslók újra visszaszerezték a vezetést: úgy tűnt, hogy fordul a kocka és a vendégeknek állt a zászló. Ám ekkor újabb fordulat következett: alig több, mint fél perc alatt az addig góln élküli Zsámboki Dániel duplázott, ismét előny az az SZPK-nál. Időt kértek a vendégek, de hiába: a mérkőzés utolsó gólját is a azaiak szerezték, megnyerve ezzel a 24 találatot hozó gólszüretet.
SZPK Komárom – Phoenix Wizards 13:11 (5:2, 4:6, 4:3)
 
A játéknap szabadnaposa az Origo Mohicans volt.