Hírek

Floorball Világbajnokság - 8. nap
2018. 12. 10.

Az év meccseit játszották a floorball VB utolsó előtti napján. Újra történelmi pillanatoknak adott otthont a prágai O2 Arena.
 

Svédország - Svájc 5:4 (büntetők után)
Egy hajszál választotta el Svájc csapatát, hogy legyőzze Svédországot. Eszméletlen találkozót vívtak a felek, a meccs második felénél nehezebb elképzelni kiélezettebb és izgalmasabb floorballt. Nehéz szavakba önteni a hangulatot, amit a 11 ezer néző átélt a helyszínen.
A meccsen a svédek vezettek végig, de a svájciak visszaküzdötték magukat, sőt a lefújás előtti percekben már meg is fordították az állást. 100 másodpercre voltak a történelmi sikertől. Korábban már sikerült 1-2x legyőzniük a sárga-kékeket, de VB-n eddig még soha. A rendes játékidőbeli döntetlenre sem volt még példa. A lutrinak számító büntetőpárbajban Svédország nyert, ugyanakkor a vesztes csapat is megérdemelte volna a továbbjutást. A sport ilyen, csak egy győzhet.
 
K__p._2018._12._10.___7.24.jpg
 
Csehország - Finnország 2:7
A nap másik elődöntőjében jobban érvényesült a papírforma. Sokan gondolhatták, hogy a házigazdák csodát tehetnek, és valahogyan legyűrhetik a másik nagy csapatot, Finnországot. Az északi nemzet nem kegyelmezett, egész meccsen dominált. Talán a csehek sem hitték el, hogy lehet esélyük, kevés lehetőséget tudtak kialakítani. A 48.percben még szorosabbá tudta tenni Csehország a meccset (1:3), de válaszul kaptak még pár gólt, amivel végérvényesen lezárta a mérkőzést az aktuális világbajnok címvédő gárda. Finnország a vasárnapi döntőben, míg a csehek a menetrend szerinti bronzmeccsen vigasztalódhatnak.
 
K__p._2018._12._10.___7.24__2_.jpg
 
Lettország - Norvégia 6:5 (büntetők után)
A helyosztókon sem volt ok panaszra. A VB-n kiemelkedőt nyújtott két csapat brutális iram mellett látványos floorballt mutatott. Végül Lettország nyert büntetőkkel, Norvégia a rendes játékidőben eladta kétgólos előnyét. A VB egyik, ha nem a legjobb meccsnek győztese az 5. helyért játszhat majd a könnyebb másik ágú győztes Németország ellen.
 
K__p._2018._12._10.___7.24__3_.jpg
 
További eredmények:
Dánia - Németország 2:4
 
Vasárnap rendezik meg a világbajnoki döntőt a két legnagyobb esélyes és rivális Svédország - Finnország párosítással. Bármi megtörténhet, teljesen háromesélyes a mérkőzés. Legutóbb a két évvel ezelőtti döntőben Finnország nyert büntetőkkel, így mindenképpen revanst szeretne venni Svédország.
A helyosztók és a bronzmeccs után 16:00-kor veszi kezdetét a prágai VB utolsó mérkőzése, a döntő.