Hírek

Floorball Világbajnokság - 6. nap - Negyeddöntők
2018. 12. 07.

A kieséses szakasz a végéhez közeledik, már két negyeddöntőn is túl vagyunk. 

Fordulatos és kevésbé izgalmas találkozókat is rendeztek a férfi VB hatodik napján.
 
Svájc - Norvégia 3:2 (hosszabbítás után)
Izgalmakból nem volt hiány a nap legjobban várt meccsén. A skandinávok megszorongatták a világ egyik legjobbjának tartott svájci csapatot. Mindkét fél eldönthette volna hamarabb a továbbjutás sorsát, fej-fej mellett haladtak egymás mellett. Norvégia a legendának számító, 10. VB-jén szereplő Ketil Kronberg góljával emberhátrányban egyenlített az utolsó percekben. Végül a mérkőzésen a labdát többet birtokló, de mégis kevesebb ziccerig, nagyobb helyzetig jutó helvétek 3x20 perces rendes játékidő után, a hosszabbításban múlták felül a norvégokat. A sorsdöntő aranygól érdekessége, hogy a találatot szerző svájci támadó, Tim Braillard ugyanabban a svéd elitligás csapatban (Mullsjö AIS) játszik, mint a norvég oldalon a meccs legjobbjának választott és parádés kapusteljesítményt bemutató Markus Jelsnes. A korábban észrevett stílusbeli különbségek beigazolódtak, Svájc kissé hátrányt szenved a fizikális, erőfloorballt játszó nemzetek ellen. Az elődöntőben Svédország várja őket, ahol már ez a játék nem lesz elegendő a döntőbe kerüléshez. Norvégia az 5. helyért versenyezhet tovább, szombaton Lettország következik számukra.
 
45293444025_70f69701e4_o.jpg
 
Csehország - Dánia 10:1
A másik negyeddöntő nem fog bevonulni az évtized legjobb mérkőzései közé. A csehek könnyedén feltörték a masszív dán védelmet, ahol a világ egyik legjobb kapusa sem tudott már maradandót alkotni a folyamatos vert helyzetekben. A cseheknek nagyon jól jött a rozsdás kezdésük, a lettek elleni vereségük óta folyamatosan javul a játékuk, erőteljesebbek, nagyobb önbizalommal vetik bele magukat. Rájuk a legjobb négy között a címvédő Finnország fog várni szombaton, amely a VB egyik legjobb mérkőzése is lehet. Benne van a levegőben egy cseh győzelem. A dánoknak sincs még vége a sorozatnak, várhatóan Németországgal találkoznak az 5-8. helyosztók egyikén.
 
46209431471_8699febc66_o.jpg
 
Szingapúr - Thaiföld 3:4
Az ázsiai derbi felettébb fordulatosnak és izgalmasnak bizonyult. A szingapúri együttes nagyon jól kezdte a mérkőzést, csakugyan mint az egész tornát. Azonban a miniállam nemzeti csapata kezd kissé fizikálisan elfogyni a VB végére, ellentétben a thai kerettel. Ez döntő faktornak is számított ezen az összecsapáson. Hol Szingapúr, hol Thaiföld vezetett, de végül utóbbi tudott jobban koncentrálni az utolsó pillanatokban, megszerezve ezzel a győzelmet.
 
31263240577_45155dec5d_o.jpg
 
További eredmények:
Lengyelország - Japán 6:2
Ausztrália - Szlovákia 3:12
Kanada - Észtország 2:9
 
A csalódott lengyelek és szlovákok is biztosan nyerték a kötelezőnek számító, nem európai ország ellen vívott meccsüket. A lengyeleknél a támadójátékból hiányzott a kreativitás, míg Szlovákia kétszer is hátrányban volt Ausztrália ellen. Észtország is simán nyerni tudott. Még egy találkozó során érdekeltek az említett csapatok, számukra a pénteki nap folyamán véget ér a világbajnokság, több-kevesebb sikerrel.
 
32330324858_9605d7fa19_o.jpg
 

 
A pénteki napon rendezik a másik két negyeddöntőt az O2 Arénában, az esti órákban.
A mezőnyből kiemelkedő svéd-finn páros várhatóan minden probléma nélkül gyalogol be a TOP4-be. Reálisan megközelítve Lettország és Németország helyzetét, minden egyes lőtt góljuk már jó eredménynek számítana a legjobbak ellen. Svédország és Finnország külön versenyt vív a világ mezőnyétől elszakadva, ez az elmúlt 6 nap után kifejezetten érezhető.
 
Svédország - Lettország
2018.12.07 15:10
 
Finnország - Németország
2018.12.07 18:00
 
További hírek, információk angol nyelven a VB hivatalos oldalán: http://www.iffwfc.org