Hírek

Férfi Világbajnokság - 4. nap
2018. 12. 05.

Lezárult az első fele a 2018-as férfi világbajnokságnak, nézzük, hogyan végződtek a csoportküzdelmek a VB gólgazdag 4. napján.
 

‘A’ csoport:
Csehország - Svájc 6:4
Erő. Az “A” csoport legjobban várt mérkőzése számított a nap fő attrakciójának is. A bronzcsataként megannyiszor látott összecsapás tétje az csoport első helye volt. Az eddig alulteljesítő és kevésbé hatékony cseh gárda tudott javítani, a mérkőzés kezdetétől magasabb fordulatszámon pörögtek, mint az esélyesebbnek hitt svájci nemzeti együttes. A házigazdák győzelmének kulcsa egyértelműen az erőszakos, agresszív játékstílusuk - amely jellemzőjükben alulmaradtak Lettország ellen - mivel szó szerint elnyomták a helvéteket. Svájc csak akkor tudott érvényesülni, mikor kellő idejük és területük adódott, ezekből a szituációkból pedig nem termett sok ezen a napon. Minden egyes szabad labdát, lecsorgó lövést, kipattanót, 1 az 1 elleni helyzetet a cseh játékosok nyerték meg, testi erejüknek és harciasságuknak köszönhetően. Nem sokan hitték volna az “A” csoport végeredményét pár nappal ezelőtt, ezért is szép szeretett sportágunk. A németek becsúsztak a 3. helyre a körbeverés miatt, míg a lettek saját csapdájukba esve utolsóként mennek tovább a playoffs szakaszba.
 
A csoport végeredménye:
1. Csehország
2. Svájc
3. Németország
4. Lettország
 
46180634781_70351cf360_o.jpg
 
‘B’ csoport:
Svédország - Dánia 25:0
Norvégia - Finnország 1:9
Kivégzés. Dánia óriási zakót kapott, ahogy szokták mondani még gombócból is sok. A svédeknél érezhető volt, hogy biztos szeretnék elérni a bekapott gól nélküli meccsüket, de hogy ennyire nagy különbségű verést mérjenek a dánokra, az azért meglepő. A vesztes csapat kapujában a második számú hálóőr védett, feltehetően nem ilyennek képzelte el bemutatkozását a tornán. A világ legjobb gólvágójának tartott, a svéd elitliga jelenlegi pontlista vezetője Galante Carlstrom öt gólig jutott, de vele együtt összesen 13 játékos is betalált svéd oldalon. Svédország 53%-os hatékonysággal lőtt kapura, azaz minden második lövésükből gól született. Szinte tét nélküli találkozónak mondható ez a mérkőzés, igazából mindegy volt mindkét fél számára a számszerűsített végeredmény, azonban az elmondható, hogy a védekezésükről és kevés gólos mérkőzéseikről ismert dánok nem tudják megismételni az elmúlt két VB-n hozott, már-már meglepően szuper eredményeiket, ugyanakkor ezen még kozmetikázhatnak. Svédország menetel tovább az arany felé, megnyerve a “B” csoportot. Finnország a tisztesen helytálló Norvégia legyőzésével a második helyen folytatja szereplését.
 
B csoport végeredménye:
1. Svédország
2. Finnország
3. Norvégia
4. Dánia
 
44361885770_b6aa24939a_o.jpg
 
‘C’ csoport:
Thaiföld - Ausztrália 3:4
Kenguru tánc. A “C” jelű négyesben egyetlen mérkőzést rendeztek a játéknap délelőttjén. Az aussieknak legalább döntetlent kellett elérniük, amennyiben szerették volna megőrizni a lengyelek előző napi legyőzésének köszönhető második helyüket. Egy kiélezett csatában, 7 ezer néző előtt sikerült tervüket megvalósítani. Óriási eredmény ez az óceániai térség bajnokának, teljesen megérdemelt továbbjutásuk. A csoportot az észtek nyerték, míg Lengyelország a harmadik helyen maradt le a playoffsról, akiknek be kell érniük a helyosztókkal.
 
C csoport végeredménye:
1. Észtország
2. Ausztrália
3. Lengyelország
4. Thaiföld
 
46173376901_1d642468ee_o.jpg
 
‘D’ csoport
Japán - Kanada 2:14
Szlovákia - Szingapúr 18:2
Juharszirup > sushi. Az észak-amerikai csapatnak két feladat adódott a japánok elleni mérkőzésre. Nyerjék meg a találkozót, és ha lehet minél több góllal tegyék azt, mivel korábban döntetlenre mentették mérkőzésüket Szingapúrral szemben. Ezáltal a “D” csoport második helyéért óriási harc zajlott, minden egyes gólnak jelentősége volt, mivel a gól differencia számított döntő tényezőnek a végleges rangsort illetően. Ennek megfelelően nagyarányú győzelmet tudtak aratni a kanadaiak, a jobb napokat is látott Japán ellen. Az első harmadot már 8:1-gyel zárták a felek, és az utolsó másodpercig próbálta gólkülönbségét javítani a győztes csapat. Erőfeszítésük meghozta a hőn áhított a második helyezést, mivel a csoport másik meccsén - ahogy abban reménykedtek - Szlovákia szintén megsemmisítő vereséget mért a fáradni látszó Szingapúr ellen.
 
D csoport végeredménye:
1. Szlovákia
2. Kanada
3. Szingapúr
4. Japán
 
46126222912_7749039753_o.jpg
 
A szerdai napon kora reggeltől zajlanak a kieséses szakasz mérkőzései. A komplex lebonyolítási rendszer miatt egyfajta köztes fordulónak számít, ahol a győztesek a negyeddöntőbe juthatnak a legjobb 8 csapat közé. A helyzet élesedik, a tét fokozódik.
 
A rájátszásba jutott csapatokról további beszámolóval érkezünk még a mai nap folyamán. Stay tuned!
 
További hírek, információk angol nyelven a VB hivatalos oldalán: http://www.iffwfc.org