Hírek

Feléhez érkezett a Salming OB I
2019. 12. 01.

 Ezúttal valamennyi találkozón a vendégek nyertek

 A kilencedik játéknap Vácrátóton indult: az Origo a Wizards-ot fogadta. A varázslók nem bíztak semmit a véletlenre, a 19. másodpercben Vonderviszt Fülöp révén már meg is szerezték a vezetést. A hatodik percben már 4 volt közte, és szünetben is ekkora előnnyel mehettek pihenni a varázslók (1:5). A második húsz perc is gyors gólváltással indult, de a Wizards góllendülete nem hagyott alább: a 31. perc végén már 2:10 volt az állás, nem sok nyitott kérdést hagyva a mérkőzés második felére. Kelemen Krisztináék az utolsó játékrészt sem „lógták el”, újabb találatokkal tették magabiztossá a győzelmüket. A Wizardsnak jót tett az ARES múltkori legyőzése, újabb sikerével máris feljebb lépett a tabellán a csapat, az Origo ezúttal nem tudott szoros mérkőzést játszani.

Origo Mohicans – Phoenix Wizards 3:16 (1:5, 1:5, 1:6)
 
A szombati második párharcot a forduló rangadójaként aposztrofáltuk és nem is kellett csalódnunk: az ARES fogadta a CH csapatát Érden. A mesehősök gyorsan elléptek három góllal, ám az ARES sem engedte el a mérkőzést, visszakapaszkodtak a mérkőzésbe. Az első harmad így minimális vendégelőnnyel ért véget (3:4). A középső játékrész ARES találattal indult, kiegyenlítve ezzel az állást. A játékrész második felében egy gól itt-egy találat ott: 5:5-nél pihentek a csapatok, pedig az ARES-nek labdája, jobban mobdva büntetője volt a hatodik gólhoz is. Szoros csata jellemezte a harmadik felvonást is, a 48. percben aztán a mérkőzés során először megszerezte a vezetést az ARES. A kapott gól után magasabb fordulatra kapcsolt a CH, amely gyorsan egyenlített, majd André Balázs és Pupek Zsolt góljaival lezárta a mérkőzést. Győzelmével a mesehősök megszilárdították második helyüket a tabellán, több ellenfelet is leszakítva magukról.
 
ARES HC – IBK Cartoon Heroes 6:8 (3:4, 2:1, 1:3)
 
Vasárnap Dunaújvárosban a két egyetemista csapat párharcával folytatódott a kilencedik forduló. A vezetést emberelőnyből a hazaiak szerezték meg emberelőnyből, amelyre aztán sorra érkeztek a debreceni találatok: 1:6-ot követően zárkóztak a spártaiak, de szünet előtt visszaállt az ötgólos DEAC-előny. A második felvonásban kicsit lejjebb kapcsolatak a csapatok, de gólokat így is láthatott a közönség: két debreceni találatra egy hazai válasz érkezett. A záró húsz perc sokáig gólok nélkül telt, majd az utolsó percekben ismét felpezsdült a mékrőzés: a nagy kedvvel játszó Nyisztor Szabolcs végleg eldöntötte a mérkőzést, a vége pedig magabiztos hajdúsági siker lett.
 
Dunaújvárosi Egyetem-RFT – Debreceni EAC 4:13 (2:7, 1:2, 1:4)
 
A játéknap zárásán a Torpedo az SZPK Komáromot látta vendégül.Igazi gólcunamival indult a mérkőzés: a vezetést a vendégek szerezték meg, de a Torpedo megfordította az eredményt (3:2-re, majd 4:3-ra is a hazaiak vezettek.). A szünetig viszont már csak a komáromiak voltak eredményesek: zsinórban öt gólt rámolt be az SZPK, magabiztos előnyre szert téve ezzel (4:8). A szünet sem törte meg a vendégeket, újabb találatokat is Velencei Marcellék szereztek (4:10). Ki is kérte az idejét a hazai együttes, ezt követően a Torpedo is eredményes volt, ám a szünetig tovább nyílt az olló a csapatok között (6:14). A záró játékrészben is becsülettel potyogtak a gólok, de a különbség végül nem változott: igazán gólgazdag mérkőzésen gyűjtötte be a pontokat a komáromi legénység. 
 
Torpedo Justitia – SZPK Komárom 10:18 (4:8, 2:6, 4:4)
 
A játéknap szabadnaposa a Kazincbarcikai Ördögök csapata volt.