Hírek

EuroFloorball Cup - Az ötödik nap
2019. 10. 13.

 A magyar rangadót a Phoenix Fireball nyerte

 Vasárnap reggel nemzetközi tétmérkőzésen találkozott a legutóbbi magyar bajnoki döntő résztvevői, azaz a bajnok Phoenix Fireball és az SZPK-DESEF Komárom. A mérkőzésnek igazán presztízs szempontból volt tétje, a két csapat pedig igyekezett is kitenni magáért.
 
A reggeli találkozó első gólját a komáromi legénység jegyezte, a Phoenix viszont gyorsan fordítani tudott. Pfneiszli Péter góljával ismét egál volt, a szünet előtt a fővárosiak csapatkapitánya, Rési Tamás szerezte vissza a vezetést a Phoenixnek (2:3). A második játékrész az SZPK fölényével telt: Molnár András ismét egyenlőre módosította az eredményt, Pirik Dávid gólja pedig már a vezetést jelentette a komáromiaknak. Az újabb gólt is a dunántúli csapat szerezte, lélektanilag is roppant fontos időpontban, hiszen gólörömmel mehetett pihenni a Haris-legénység (5:3).
 
A döntés így az utolsó húsz percre maradt. A Phoenix motiváltan vágott bele a felzárküzba, Rácz Domokos büntetőt értékesített. A 44. percben az ifjú Tényi Tamás góljával ismét egyenlő volt az állás (5:5). Lendületben maradt a Phoenix, Harangozó Szilárd és Rési Tamás is eredményes volt (5:7). Benkei László góljával ismét zárkózott a komáromi gárda, ám az utolsó percek ismét a Phoenixé voltak: Hangyál Ádám visszaállította a kétgólos különbséget. Igyekezett a komáromi legénység, kapusát is lehozta Haris Tibor, az üresen maradó kapuba viszont Rácz Domokos talált be, beállítva a 9:6-os Phoenix sikert.

SZPK-DESEF Komárom – Phoenix Fireball 6:9 (2:3, 3:0, 1:6)
 
Mindkét magyar cscapat elmondhatja magáról, hogy szoros meccset játszott szlovák élcsapattal, ám a győzelem mindkét csoportmeccsen elmaradt. A mai magyar rangadót végül a Phoenix nyerte, így ők térhetnek haza jobb szájízzel. Folytatás mindkét fél számára az IFL-ben, remélljük a most szerzett tapasztalatokat ott is tudják hasznosítani a magyar csapatok!