Hírek

EuroFloorball Cup - A második nap
2019. 10. 11.

 Csütörtökön a Phoenix Fireball csapatáért szurkolhattunk, akik a Tsunami ellen mérkőztek

 Csütörtökön este Phoenix lépett ismét pályára, az ellenfél a pozsonybesztercei csapat volt. A sorsolás talán kedvezőbb volt a szlovák csapatnak, hiszen a magar bajnoknak szerdán is jelenése volt már, így a Pafféri-legénység egy meccsel a lábában várhatta a kezdő sípszót.
 
Az első harmad első periódusa sajnos nem a mieinkről szólt: a harmadik percben már megszerezte a vezetést a Tsunami, a játékrész feléig már háromgólos előnyt is összeszedett a hazai csapat. A játékrész második felében kezdett éledezni a magyar bajnok is: előbb egy büntetőt hagyott ki a Phoenix, viszont a jtáékrész utolsó percében Sebrek Dániel góljával a Phoenix is beköszönt (3:1). A második játékrész sem indult rosszul, goyrsan emberelőnybe kerültek a mienik, de az emberfórt nem sikerült kihasználni. Ettől függetlenül a játék képe már kiegyenlítettebb volt, ám ennek dacára is a szlovák csapat növelte előnyét: Martin Kubovic emberelőnyből talált be (4:1).
 
A záró játékrész eleinte inkább mezőnyjátékkal telt, ám a harmad derekától kisebb tüzijátékot láthatott a közönség. Martin Kubovic újabb találatával már négyre nőtt a különbség, amit Champier Mihály gólja redukált ismét háromra. Erre Marco Mahiovic gólja révén megint volt válasza a pozsonybesztercei csapatnak (6:2), valamivel több, mint négy perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés. Ám a magyar csapat izgalmassá tudta tenni a hajrát! Mile Benedek góljával kezdtek éledezni a magyar remények, majd Rácz Domokos is beköszönt (6:4), ám ekkor már alig egy perc volt hátra. Pafféri András lapot húzott 19-re, 6 mezőnyjátékossal rohamozott a magyar bajnok. 18 másodperccel a vége előtt Zsoldos Ádám góljával már csak egy volt közte (6:5). A Phoenix tényleg mindent megpróbált, ám Marco Mahovic gólja lezárta a mérkőzést. A Phoenix ismét nagyot küzdött, de nem sikerült legyőzni ellenfelét.
 
Tsunami Pozsonybeszterce – Phoenix Fireball 7:5 (3:1, 1:0, 3:4)
 
A Phoenix így az ötödik helyért játszhat majd. Ma az SZPK-DESEF Komárom csapatán a sor: a Haris legénység 13:00-kor a norvég bajnok Greaker IBK ellen lép pályára.