Hírek

Egy hajszálon múlt a magyar győzelem
2023. 01. 24.

2023. január 24-28. között rendezik meg a férfi korosztályos világbajnoki selejtezőt, ahol a csapatok az áprilisi dán világbajnokságra fogják kvalifikálni magukat.
 
Az EUR1-es csoportban Ausztria, Belgium, Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia és Norvégia, míg az EUR2-es csoportban Spanyolország, Észtország, Szlovénia, Olaszország és Magyarország küzd meg a világbajnokságra való kijutásért. Mindkét európai csoportból 2-2 nemzeti együttes fog kijutni Dániába.

Az első játéknapon az utánpótlás válogatottunk egyből szerephez jutott, a csoport egyik legerősebb ellenfelével, Észtországgal küzdett a magyar csapat.
 
Az első játékrészben is már kiderült, hogy nem lesz könnyű dolga a magyar csapatnak, azonban a 10. percben Dikácz passzából Trombitás megszerezte a vezetést, és ezzel az 1-0-ás eredménnyel zárult az első harmad. A második 20 perc izgalmakban és gólokban is gazdagabb volt, gól gólt követett mindkét oldalon. Kiegyenlítettek az észtek, és rá 2 percen belül meg is szerezték a vezetést, viszont 1 percre rá válaszolt is Dikácz Juvenál, aki Pozsony passzából a kiegyenlítő gólt szerezte. A mérkőzés felénél emberelőnyös helyzetbe került a magyar válogatott, amit sikeresen ki is használtak a fiók, szintén Dikácz talált be az észtek kapujába. A második harmad második felében is felváltva születtek a gólok, és megint a magyar vezetéssel térhettek szünetre a csapatok. Az utolsó harmad 5-4-es magyar vezetése sajnos nem tartott sokáig, pár percen belül 5-5-re módosult az állás. Ezután megint az észtek szereztek egy gólt, ráadásul utána büntetőt is lőhetett az ellenfél, amit Borbély bravúrosan megfogott. A magyar csapat tovább harcolt, és Diószeghi Zsolt góljával újra egál volt az eredmény. Sajnos a meccs vége előtt 5 perccel emberhátrányba kerültek az U19-es fiúk, melyet ki is használtak az észtek. A végig kiélezett párharc az utolsó percekben dőlt el, az 57. percben lőtte a győztes gólt az észt válogatott, ezzel Magyarország elveszítette első csoportmérkőzését.
 
Észtország - Magyarország 7-6 (0-1, 4-4, 3-1)
 
Pontszerzők:
  • Pozsony Bendegúz: 1+3
  • Dikácz Juvenál: 2+1
  • Trombitás Balázs: 2+0
  • Diószeghi Zsolt: 1+0
  • Resch Domokos: 0+1
A mérkőzés legjobb játékosa Dikácz Juvenál lett, gratulálunk!
 
Hajrá fiúk! Hajrá magyarok!