Hírek

Biztossá vált a legjobb nyolc mezőnye
2020. 03. 08.

 A DEAC, az IBK Cartoon Heroes, a a Phoenix Wizards, az ARES HC és az SZPK Komárom került a rájátszásba

 A 16. játéknappal folytatódott a Salming OB I alapszakasza. Az eredmények alakulásának köszönhetően már tudni lehet, hogy mely csapatok kvalifikáltak a rájátszásba, ám a végső sorrendet tekintve még vannak nyitott kérdések.
 
A játéknap Komáromban startolt: az ARES látogatott az erődvárosba. Az első harmadban felváltva szereztek vezetést a csapatok, mégis egállal pihentek a felek (2:2). A középső felvonásban is hasonló volt a játék: az érdiek kétszer is vezetést szereztek, a hazaiak csak egyszer egyenlítettek, így minimális különbséggel várták a folytatást a felek (4:5). Gyors hazai góllal kezdődött a záró etap, majd emberhátrnyban szerezte meg a vezetést a komáromi csapat. Az ARES sem hagyta magát: egyenlő létszám mellett megint egyenlő lett az állás, majd hat perccel a vége előtt Fodor Attila góljával megint a vendégeknél volt az előny (5:6). Gyorsan egalizáltak a hazaiak, így öt perccel a vége előtt még mindig döntetlenre álltak a felek. A mérkőzésből Fodor Attila kiszállt , a hazaiak jöhettek emberelőnyben: a létszámfölénnyel Jenei Ádám élt (7:6). Négy perc volt vissza és megint egyenlített az ARES: Dávid Bence gólja a pontosztozkodást jelentette. Lüktető meccsen született igazságos döntetlen.
 
SZPK Komárom - ARES HC 7:7 (2:2, 1:2, 4:3)
 
A játéknap Debrecenben folytatódott: a tartalékos Origo látogatott a listavezetőhöz. A hazaiak már az első játékrészben igyekeztek kihasználni a hosszabb padjukat, de a mohikánok kontráiból két gól is született (5:2). A középső felvonás második felét nyomta meg igazán az egyetemista csapat: zsinórban hat hazai gól eldöntötte a mérkőzés sorsát (12:3). A záró felvonásban már csak a végeredmény maradt nyitott kérdés: az Origo becsületesen küzdött, de a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben.
 
Debreceni EAC - Origo Mohicans 16:6 (5:2, 7:1, 4:3)
 
Az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatott a Kazincbarcikai Ördögök csapata, akik győzelmi kényszerben léptek pályára a Wizards vendégeként. A mérkőzés első gólja a vendégeké volt, ám a harmadik percben már egyenlítettek is a varázslók. Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz több gól a harmadban, ám az utolsó percekben élesebbek voltak a fővárosiak: szünetig három góllal léptek el Kelemen Krisztiánék (4:1). A második felvonásban is fokozatosan szakította le ellenfelét a hazai csapat: a mérkőzés felénél már hat volt közte (7:1). Kapust is cseréltek a borsodiak, de ez sem segített: szünetig már több, mint tíz gombóc volt közte (12:1). A záró játékrész gólváltással folytatódott, majd kiállítások kerültek a jegyzőküönyvbe: két perc és egy piros lap is landolt a vendégeknél. A hazaiak éltek is a létszámfölénnyel, négy gólt is szereztek emberelőnyből a varázslók, a végén igen imponáló különbséget alakított ki a csordás csapat. Az ördögöknek így matematikai esélyük is elszállt a rájátszást illetően.
 
Phoenix Wizards - Kazincbarcikai Ördögök 19:4 (4:1, 8:0, 7:3)
 
A játéknap zárása Dunaújvárosban következett: a Torpedo érkezett egy alsóházi rangadóra. A csapatok gólokkal nem, küzdelemmel már inkább kényeztették a kilátogatókat. A vendégek három létszámhátrányt is kivédekeztek, de a szünet előtt egyenlő létszámnál a hazaiak megszerezték a vezetést. A második etap gyors hazai találattal folytatódott (2:0), majd hosszú gólcsend következett. A záró etapra pörögtek fel az események: a fővárosiak szépítéseire volt hazai válasz, ám 3:3-nál beérte ellenfelét a Torpedo, sőt, a vezetést is megszerezték a fővárosiak. 4:4-gyel fordultak a záró tíz percre a csapatok: a hazaiak háromszor is megszerezték a vezetést, a Torpedo kétszer egyenlített: a vége egy szoros hazai siker lett.
 
Dunaújvárosi Egyetem-RFT - Torpedo Justitia 7:6 (1:0, 1:0, 5:6)
 
A játéknap szabadnaposa az IBK Cartoon Heroes csapata volt.