Hírek

A férfi U19-es válogatott Törökbálinton töltötte a hétvégét
2020. 02. 04.

 Szombaton két edzés volt a program, majd vasárnap két edzőmérkőzést játszottak a fiatalok

 Szombaton két jó tempójuú edzést dirigált Csordás Tamás, vasárnap két komolyabb erőprába várt a fiúkra. Ellenfelünk nem más volt, mint a pozsonyi Snipers korosztályos csapata. Felnőtt csapatukkal már találkozhattunk a nyári Slovak Openen, így tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. 18+2 fős kerettel érkezett a szlovák csapat. A magyar legényektől hárman hiányoztak, de így is osztott csapattal álltunk ki. Első mérkőzés szlovák letámadással indult, amit a magyar válogatott jól kezelt és az idő múlásával több sikeres kontrákat vezettünk. A második és harmadik harmadban maradt a szlovák nyomás, de a magyar srácok derekasan helyt álltak, sok labdát szerezve magabiztosan 6:3 ra megnyertük a mérkőzést.
 
Magyarország U19 - Snipers Bratislava Junior 6:3
A magyar keret: Egedi Bence, Sárosi Benedek; Pirik Dávid (0+1), Kiss Donát (2+1), Fodor Dávid (2+2), Kiss Milán, Ördög Dominik, Diószeghi Zsolt (0+1), Pozsony Bendegúz (1+0), Tényi Tamás, Diószeghi Levente, Jenei Péter, Varga János, Resch Béla, Erős Gyula (1+0), Dénes Donát, Fazekas Tomaj
 
Két óra pihenő után a csapatok újra elkezdték a bemelegítést. Játékos és taktikai változtatásokkal indultunk neki a második mérkőzésnek. Tapogatódzás és ismerkedés helyett ismét egymásnak estek a csapatok. A másik taktikai felállás is meghozta a gyümölcsét és magyar csapat három góllal azonnal be is köszönt, de ellenfelünket sem kellett félteni magasabb fokozatra kapcsoltak és folyamatosan alakították ki a helyzeteket és felzárkóztak 3-2-re. Azonban a magyar válogatott kapusai ezután lehúzták a rolót és az első harmad tizedik perce után bevehetetlen volt kapujuk. Egy sokkal kiegyenlítettebb és fáradtabb mérkőzést láthattunk, de a magyar csapat 8:2 es eredménnyel megnyerte ezt a meccset is.
 
Magyarország U19 - Snipers Bratislava Junior 8:2
A magyar keret: Sárosi Benedek, Dragolovics Mihály; Pirik Dávid (1+1), Kiss Donát, Fodor Dávid (1+0), Kiss Milán, Szuszky Tamás, Diószeghi Zsolt, Pozsony Bendegúz (1+0), Tényi Tamás (2+1), Diószeghi Levente, Jenei Péter, Varga János (1+0), Resch Béla, Erős Gyula (2+0), Venczel Máté, Illés Levente
 
Csordás Tamás rövid értékelése: „Összességében tehát egy sikeres hétvégét zárhattunk. Elégedett vagyok a csapattal, mert jól működött a védekezésünk és a támadásainkban is sok helyzetet alakítottunk ki, amik rendre veszélyesek voltak, de még mindig van hova fejlődni és gyorsulni.”