Hírek

A 11. fordulóval folytatódik a Salming OB I
2020. 01. 10.

 Két mérkőzésre szombaton, másik két találkozóra vasárnap kerül sor

Az első teljes fordulót rendezik 2020-ban a hazai élvonalban. Egy mérkőzésre ugyanis már sor került január 5-én: még az első játéknapról elmaradt IBK Cartoon Heroes – Origo Mohicans mérkőzés került pótlásra, ahol 10:6-os mesehős diadal született. Január második hétvégéjére már négy találkozó jut.
 
A rájátszás szempontjából is fontos mérkőzést rendeznek Törökbálinton: a Wizards a dunaújvárosiakat látja vendégül. A varázslók huszáros hajrájuknak köszönhetően rájátszást érő helyen karácsonyozhattak és egy újabb győzelemmel megszilárdíthatják pozíciójukat. A vendégeknek jobban kell kapaszkodniuk egy ilyen pozícióért: számukra mindenképpen pontot kell szerezni azért, hogy továbbra is éles harcban legyenek a play off-os helyek valamelyikéért. Legutóbb az SZPK skalpját meg is szerezték a spártaiak és az őszi mérkőzésen is döntetlent játszottak a csapatok. Szoros párharccal kezdődik a játéknap.
 
Phoenix Wizards – Dunaújvárosi Egyetem-RFT
2020. január 11. (szombat), 12:30
Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola
 
Szintén szombaton mérkőzik a CH a Torpedo gárdájával. A mesehősök már meccsből érkeznek a találkozóra, míg a Torpedo egy hónap szünetet követően lép újra pályára. A pillanatnyi forma is a mesehősök felé billen: a CH jó szezont fut, mindössze egy vereséget szenvedtek Liebe Györgyék és meglepetés lenne, ha a Torpedo szakítaná meg a jó sorozatukat.
 
IBK Cartoon Heroes – Torpedo Justitia
2020. január 11. (szombat), 17:00
Érd, Treff Sportcsarnok
 
Ha vasárnap, akkor Kazincbarcika: az Ördögök hazai mérkőzéseikre „kibérelték” a 14:30-as kezdési időpontot, nem lesz ez másként ezúttal sem. Ezúttal a mohikánok látogatnak Borsodba: a fővárosi társaság sokat zárkózott a mezőnyhöz a 2019-es év folyamán, bár ez pontokban nem nyilvánult meg. Ugyanakkor egy pontszerzéssel felkavarhatják az állóvizet. Lesz természetesen ehhez szava a barcikai legénységnek is, akik nem tettek le a rájátszás eléréséről: céljaik eléréséhez kötelező a két pont begyűjtése. Mindkét csapat számára fontos lesz tehát a találkozó, egy győzelem sokat lendíthet mindkét fél szekerén.

Kazincbarcikai Ördögök – Origo Mohicans
2020. január 12. (vasárnap), 14:30
Kazincbarcika, Kazinczy Sportcsarnok
 
A játéknap zárása a forduló rangadója lesz: a DEAC látogat Komáromba. A hazaiak eddig hullámzó idényt, no meg számos gólgazdag mérkőzést tudhatnak a hátuk mögött. Egy sokgólos mérkőzéssel és hazai sikerrel ezúttal is kiegyeznének Zsámboki Dánielék: kulcskérdés lesz, hogy mennyire tudják féken tartani majd a DEAC pontfelelőseit. A vendégek legutóbbi komáromi kiruccanása nem sikerült jól: igaz, ekkor a hazaiak első csapatával mérkőztek az egyetemisták. Ezt most mindenképpen feledtetni szeretné Varga Tibor legénysége: érdekes párharc várható, ahol a védelmek dönthetnek.
 
SZPK Komárom – Debreceni EAC
2020. január 12. (vasárnap), 16:00
Komárom, Városi Sportcsarnok
 
A játéknap szabadnaposa az ARES HC lesz.