PayPal támogatási útmutató

A PayPal a világon a legelterjedtebb módszer a biztonságos internetes fizetéshez. A legtöbb légitársaság is használja. Amennyiben rendelkezel PayPal számlával, az internetes felajánlások során nincs szükség arra, hogy bankkártya-adataidat minden egyes adományozáskor megadd. Ám ha nincs PayPal számlád, bankkártyáddal akkor is biztonságosan fizethetsz az oldalon keresztül.
 
Mivel a PayPal még nem rendelkezik magyar nyelvű felülettel, de a fizetés menete egyszerű, és nagyon hasonlít bármely más bank online bankkártyás fizetési rendszeréhez, ezért nem fog gondot okozni. Ráadásul – mint a bankkártyás fizetéseknél általában – neked nem számítanak fel külön pénzt a fizetésért.
A PayPal rendszeren keresztül két módon is fizethetsz:
 
PayPal-en keresztül: Ha már rendelkezel PayPal hozzáféréssel, akkor a felajánláshoz ezt is használhatod.
Dombornyomott bankkártyával: Domobornyomott bankkártyával történő fizetés esetében csak a kártyára van szükség, PayPal hozzáféréssel nem kell rendelkezned.
 
A PayPal-en keresztüli fizetést nem fogjuk részletezni, feltehetőleg ha van hozzáférésed, ezt már tanulmányoztad. A dombornyomott bankkártyával történő fizetéshez viszont adunk egy kis eligazítást.
 
A weboldal jobb oldali boxában található paypal-tamogatas-button_1.png gombra kattintást követően a PayPal angol nyelvű oldalára kerülünk. Itt keressük meg a következő szöveget baloldalt lentebb, és kattintsunk a Continue linkre:
 
Don’t have a PayPal account?
Use your credit card or bank account (where available). Continue
Visa Mastercard American Express Discover
 
Ezután a következő adatokat kell kitöltened:
First name: keresztnév.
Last name: vezetéknév.
Card Number: ez a bankkártya száma.
Expiration Date: a bankkártya lejárati ideje hh/éé sorrendben, ahogy ezt általában a bankkártyán is megadják.
CSC: a kártya hátoldalán található háromjegyű biztonsági kód (az aláírás mező felett jobbra).
Billing Address Line 1: utca, házszám.
Billing Address Line 2: ez a mező csak arra szolgál, ha az első sorba nem fértek volna ki a címadatok. Ez az egyetlen nem kötelezően kitöltendő mező.
City: település.
State / Province / Region: megye.
Postal Code: irányítószám.
Home Telephone: ez ugyan otthoni telefont jelent, de azt a számot érdemes megadni, amelyen a bank elér téged, ha mégis gond akadna. (Ne felejtsd el megadni az országkódot és a körzetszámot. Pl.: 003620……. 003630……. 003670…….)
E-mail: az itt megadott e-mail címre érkezik a visszaigazolás a fizetésről.
 
A címadatokat érdemes itt még egyszer ellenőrizni.
 
Ha az összes mezőt kitöltötted, kattints a Review Order and Continue linkre. Itt még egyszer ellenőrizheted a megadott adatokat, és az adományod összegét.
Ha mindent rendben találsz, hagyd jóvá a tranzakciót. Pillanatokon belül értesítenek téged e-mailben a sikeres tranzakcióról, ezzel egyidőben mi is megkapjuk az értesítést az adományodról. Ha azonban mégsem sikerül a tranzakció, vagy nem érted valamelyik hibaüzenetet, minden további nélkül visszatérhetsz a honlapunkra oly módon, hogy az oldal alján található Cancel and return to donations coordinator linkre kattintasz.
 
Reméljük, hogy ezzel a kis segítséggel semmi gondot nem fog okozni az adományozás. 
 
Köszönjük Támogatását!