Hírek

3v3-as vb: A legjobb 16 között a mieink
2024. 05. 12.

Magyar férficsapat is pályára lépett az első 3v3-as floorball-világbajnokságon a finnországi Lahtiban.

Új kezdeményezésnek volt részese férficsapatunk, amely Komárom városának támogatásával szombaton részt vett az első 3v3-as világbajnokságon a finnországi Lahtiban. Népes és erős mezőny gyűlt össze a tornára, amelyen a mieink Svédországgal, Franciaország északi csapatával és Ukrajna 2. számú csapatával kerültek egy csoportba.
 
Az A jelű kvartett első mérkőzésén a magyar együttes 14–2-re legyőzte az ukránokat, majd a favorit svédektől 17–4-es vereséget szenvedett, a franciákat viszont nagyon simán, 9–2-re felülmúlta, így a második helyen végzett, és bejutott a legjobb 16 közé.
 
Ott aztán a bitang erős finnek kék csapatával néztek farkasszemet a mieink, és nagyszerűen helytálltak. Sőt, 4–2-re vezettek is, a folytatásban viszont már csak az esélyesebb rivális talált be, amely 7–4-es győzelmével kiharcolta a továbbjutást. A javarészt SZPK-s játékosokkal felálló magyar csapat megmutatta magát és kitűnően szerepelt az első 3v3-as világbajnokságon – bízunk a hasonló folytatásban és a további fejlődésben.