Hírek

Versenybizottsági ülés
2018. 03. 25.

Vis maior időjárás miatt elmaradt mérkőzés és utánpótlás

A Versenybizottság március 24-i ülésének napirendi pontjai, határozatok:
 
Időjárási viszonyok miatt elmaradt Kazincbarcikai Ördögök – DEAC mérkőzés az OB2 15. fordulójában
 
Az OB2 15., 2018. 03. 18-án, Kazincbarcikán lejátszandó fordulóján a DEAC csapata nem tudott megjelenni, mert az időjárási viszonyok miatt elindulni sem tudtak otthonról. Lánczi András (DEAC) már két nappal a mérkőzést megelőzően jelezte, hogy az előrejelzések alapján lehetnek problémák az utazásukkal, de mindent megtesznek, hogy a mérkőzésre lejussanak. A fejleményekről folyamatosan tájékoztatták a másik felet, a Versenybizottságos és a Játékvezetői Testületet is. A mérkőzés reggelére az ő régiójukra a Katasztrófavédelem vörös riasztást adott ki, ezen kívül képekkel és videókkal tudták dokumentálni, hogy a Kazincbarcikára vezető utak nagy része járhatatlan, illetve balesetveszélyes, ezért nem vállalják az utat. A Játékvezetői Testület vezetője jelezte, hogy a kijelölt játékvezető még nem indult el, ezért ilyen téren nem érte hátrány a Szövetséget. A debreceni csapat kérte a Versenybizottságot, hogy járuljon hozzá a mérkőzés újrajátszásához, mert mindenáron le szeretnék játszani a mérkőzést.
 
Határozat (VB-2018/03/24/1): A Versenybizottság a meg nem jelenés okát vis maiorként jelöli meg, és a Versenyszabályzat 23.§/8. pontja alapján a Férfi OB2 15. fordulóban lejátszandó Kazincbarcikai Ördögök – Debreceni EAC mérkőzés esetében újrajátszást rendel el, melyet a tavaszi pótlási határidőig, azaz április 30-ig le kell játszani. A mérkőzés újra lejelentése illetékmentes. A kérelemre, a körülményekre és a pozitív hozzáállásra való tekintettel egyúttal az átalány-kártérítés megfizetéséről való döntést a Versenybizottság méltányosságból az Elnökségnek továbbítja, mivel a Versenyszabályzat nem teszi lehetővé, hogy a Versenybizottság ettől eltekintsen.
A határozat 3 igen és 1 tartózkodás mellett született.
 
Dunai Krokodilok – Érdi Krokodilok fiú U13 mérkőzés jegyzőkönyve
 
A fiú U13 bajnokság 12. fordulójában lejátszott, 2018. március 18-ra kiírt Dunai Krokodilok – Érdi Krokodilok mérkőzés jegyzőkönyve nem lett lezárva a 15 gólos különbség elérése után, ami ütközik a bajnokság kiírásában szereplő 17./g. pontban leírt szabállyal. A mérkőzés végével ugyan a gólkülönbség a határérték alá csökkent, ám a szabály alapján a 38:55”-nél szerzett találat után találatokat már nem, csak kiállítást és különleges eseményt lehet felvinni a jegyzőkönyvbe.
 
Határozat (VB-2018/03/24/2): A Versenybizottság az Utánpótlás, nagypályás floorball bajnokságok versenykiírása 17./g. pontja alapján a mérkőzés végeredményét 19:4-gyel igazolja, és a 38:55” után született
gólokat a jegyzőkönyvből törli.
A határozat 4 igen mellett, egyhangúlag született
 
A határozatokkal szemben 2018. április 1-ig lehet fellebbezést benyújtani a Versenyszabályzat szerinti feltételekkel.
 
Az ülés jegyzőkönyve letölthető oldalunkról.