Hírek

Jégkorong VB
2018. 05. 04.

Jól vizsgázott a szabadtéri floorball az Aréna előtt

Magyarország jégkorong lázban égett az elmúlt héten és mi is készültünk rá, annál is inkább mert a Magyar Jégkorong Szövetséggel egyetértésben és a nemzetközi szervezet jóváhagyásával a szabadtéri játékok sorában a floorballt is kipróbálhatták az érdeklődők a Divízió 1/A Világbajnokságon a Papp László Sportaréna előtti területen.
 
A kitelepüléshez a palánkot a Cartoon Heroes SE ajánlotta fel, s játékosaik Végh Ádám és Liebe György személyesen is hozzájárultak, hogy felépítsük a pályát. A talaja görhokihoz használt borítás volt, amely a kapusoknak annyira nem kedvező, mert nem csúszik, de ettől függetlenül alkalmas volt a szabadidős játékra. Egy 26x13-as területet tudtunk végül felállítani.
 
31123682_1529058470537995_7607380923763392512_o.jpg
 
Programok tekintetében igyekeztünk sok szabadidőt biztosítani azoknak a gyerekeknek, akik a mérkőzések előtt egy kicsit mozogni szerettek volna. Az IFF által biztosított felszerelések folyamatosan játékban voltak, gyakran 20-30 gyerkőc is passzolgatott vagy éppen lőtt kapura. Élményszámba ment az is, amikor Nagy Kata kapusként várta a büntetőlövéseket. Sokkal ügyesebb volt, mint Jamie, a brit szurkoló, akik az egyetlen vereségük és pár sör után gondolta, hogy kipróbálja a hálóőr létet. Néhány védés után sikerült rávennünk arra, hogy mindenkinek jobb, ha a labdák kapkodása helyett inkább ebben a gyönyörű időben még egy hűvös korsó nedű után nyúl.
 
A CH lányai mellett a friss férfi bajnok Phoenix Fireball csapata is tiszteletét tette az eseményen és egy bemutató edzéssel, játékkal fűszerezett másfél órát töltött el a „parketten”, sőt egyik nap a környékbeli iskolák tartottak rendhagyó testnevelés órát az Aréna tövében. Varga Krisztina pedig fáradhatatlanul osztogatta az ütőket és labdákat a jelentkezőknek egész héten.
 
A jégkorong és a floorball rokon sportágak ez nem vitás, szinte alig néhány embernek kellett megmutatni a helyes ütőfogást. Nagyon sokan a gyerekek közül igazolt sportolók. Ugyanakkor a floorball egyesületeknek őszintén ajánljuk, hogy alakítsanak ki jó kapcsolatot jégkorongos csapatokkal, mert az élsportból kikerülő játékosok nagy hasznára válnak és erősíthetik a tömegbázist. Mi a szövetségnél azon leszünk, hogy ahol a jégkorong kitelepülhet, ott legyünk. Tőletek azt kérjük, hogy Ti is.