Hírek

Küzdelmes első győzelem
2011. 12. 08.

Legutóbb 2 éve a Mikulás sima 8-0-s győzelmet tett a magyar lányok csizmájába a japán csapat ellen …

Még ma is tudott új kapust a kezdősorunkba felkonferálni a műsorközlő, ezúttal Miklós Rita volt az, aki a mérkőzés elején a kapunkba állt. A kezdő húzás után úgy tűnt mi dominálunk, de a japánok lőtték az első gólt, a meccs 5. percében. Nem sokkal ezután az ellenfél csapatkapitányát küldték 2 perces pihenőre a játékvezetők, de elég gyengén oldottuk meg az előnyt. A hosszú gólcsendünket végül két szöszi összjátéka törte meg, 12:12-nél Jetzin Vivien passzát Bartók Boglárka értékesítette, és ezzel egalizált. Kapusunk keze megsérült, így Benis Veronika kapott újabb lehetőséget. A lányokat talán megzavarta, hogy ma több helyük volt játszani, akadt pár kockázatos labdavesztésünk a saját térfelünkön. A harmad végén a japán térfél sarkában Vértesi Nicole tartotta ügyesen a labdát, majd hátraadta Harmat Annának aki Suszták Nórihoz passzolt, ő pedig nem hibázott a lövésével, először vezettünk ezen a VB-n. (2-1)
A második harmadot is mi kezdtük erősebben, azonban 24:31-nél egy visszafújt, majd trükkösen elvégzett japán szabadütésbe Topál Böbe belemozdult, így 2 perces kiállítást kapott, de ez excsapattársa Vértesi Nicole ezt góllal kozmetikázta, két gólosra növelve az előnyünket. Az emberhátrányunkat ma sokkal jobban kihasználtuk, mint a fórt, újabb remek támadásokat láthattunk lányainktól. Erre a játékrészre is maradt „eladni való” labdánk a térfelünkön, talán ebből születhetett a 2. japán gól (sajnos a kamera éppen egy szurkolót mutatott). A hátralévő 6 és fél percben maradt a kissé pontatlan, küzdelmes játék a pályán további gól vagy kiállítás nélkül. (3-2)
Az utolsó 20 percre Radácsi Brigi ma is hátvéddé avanzsált, Harmat Anna pedig csatár lett, ezt rögtön az elején kapura lövéssel hálálta meg. Ezután a 2 edző is pályára lépett a sérült Sándorovszky Fannit kellett lekísérni, a helyére Vladár Vera lépett. Sérülésekben egalizált az ellenfél, egy japán lány is a földre került. A második emberelőnyünket sikerült megtoldani pár másodperc késleltetéssel, és még kapura is lőttünk, mielőtt az ellenfél 29-es játékosa megkapta a 2 perces büntetését. Ez ma nem a mi napunk volt 5 a 4 játékban, mert ez az előny sem sikerült túl jól, azonban a norvég bírópár megadta nekünk a javítás lehetőségét 51:12-nél. Ezzel végre éltünk, újra szólhatott Wolf Kati a hangszórókból, mi pedig Hotz Evelin átadásából Acsai Renáta találatának örülhettünk. Alig két perccel később egy dupla dupla V-s magyar gól (Vladár Veronika Váradi Viviből), amit nem sokáig ünnepelhettük, mert 25 másodperc múlva jött a japán válasz, 5-3-ra korrigálva az eredményt. A szövetségi kapitányunk ma is időt kért a vége előtt, aminek hatására a lányok összeszedték maradék erejüket. A japán edző időkérése után még a kapusát is lehozta, azonban az eredmény már nem módosult, maradt 5-3.
A mai best player Benis Veronika, aki az eddigi hálóőreink közül eddig a legtöbb időt töltötte egyhuzamban a pályán, gratulálunk neki! Ahogy a magyar csapat egészének is, szép volt lányok! Holnap -a csak hosszabbításban győzedelmeskedő- Hollandia lesz az ellenfelünk 16.30-tól. Fanny-nak jobbulást kívánunk!
 
Magyarország-Japán 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)
 
Kapcsolódó linkek: