Hírek

Férfi VB selejtező 2018
2018. 01. 27.

Valmierában szerepel a férfi floorball magyar válogatott jövő héten

Január 30. és február 3. között öt mérkőzésen lép pályára a magyar válogatott Lettországban, ahol kiharcolhatja a kijutást a decemberi, prágai világbajnokságra. Az EUR3 jelű csoportban ellenfeleink között szerepel Svájc, a házigazda Lettország, Oroszország, Olaszország és Izland csapata. A csoportokból az első két helyezett jut tovább, illetve a négy európai selejtezőből a két legjobb harmadik helyezett. A sorsolás nem túl kedvezően alakult számunkra, így a cél nem más, mint odaérni a harmadik helyre, amellyel esély lehet a kijutásra.
 
Nádor Krisztián szövetségi kapitány vezetésével a válogatott keret hosszú felkészülésen van túl, az edzések mellett számos barátságos találkozót is játszottak a környező országok nemzeti csapatai ellen. "Ellenfeleink közül svájc a világelithez tartozik, csoportgyőzelme szinte biztosra vehető, a második helyért a házigazdák és az oroszok a favoritok, egyikőjüket azonban "el kell kapnunk", ha harcban szeretnénk lenni a harmadik helyért. Az olaszokat legutóbb novemberben, az Adria kupán legyőztük, Izland pedig várhatóan gyengébb játékerőt képvisel. Sokat dolgozott a csapat és a stáb, hogy sikeresen szerephessünk, bízunk benne, hogy a munka meghozza gyümölcsét." - vetítette előre az esélyeket a kapitány.
 
A magyar válogatott kerete: Blaumann Ádám, Szabó Gergely, Scherrer Adrian Zsolt - Dávid András, Schmidt Dennis, Kovács Gergely, Müller János, Kádár Gergely, Ádám Milán, Molnár András, Schmidt Oliver, Pfneiszli Péter, Radványi Balázs, Rési Tamás, Hollósi Richárd, Csipkereki Roland, Harangozó András Szilárd, Rési Zoltán, Rácz Domokos, szövetségi kapitány: Nádor Krisztián, edző: Mangold László, gyúró: Gyebnár János
 
Program
01.30. 18.00 Magyarország - Lettország
01.31. 15.00 Oroszország - Magyarország
02.01. 12.00 Magyarország - Svájc
02.02. 12.00 Olaszország - Magyarország
02.03. 14.00 Izland - Magyarország
 
A mérkőzések élő közvetítése itt érhető el. Az eredményeket, a csoport állását itt lehet követni.