Hírek

Elnökségi határozatok
2016. 11. 21.

Füzi Gábor lemondott elnökségi tagságáról, megválasztották a Versenybizottság új tagjait és idén is lesz sporteszköz támogatás.

Füzi Gábor lemondott az MFSZ elnökségi tagságáról
A Fővárosi Törvényszék 2016. szeptember 14-én jogerősen bejegyezte Veisz Lászlót az MFSZ elnökeként, képviselőjeként több mint másfél éves eljárást követően. Füzi Gábor, az MFSZ korábbi elnöke, jelenleg elnökségi tagja az eljárás alatt a zavartalan működés érdekében, és az elnökség beleegyezésével ellátta azon feladatokat, melyek kifejezetten a törvényes képviselő hatáskörébe tartoztak.
Füzi Gábor jelezte, hogy amennyiben jogerőre emelkedik a változásbejegyzés, úgy lemond a Magyar Floorball Szakszövetség elnökségi tagságáról, illetve a Versenybizottság elnöki tisztségéről is.
 
Határozat (E-2016/1116/1): Az elnökség további tagjai tudomásul veszik a lemondást, egyúttal megköszönik Füzi Gábornak, hogy elnökségi tagként végzett munkájával biztosította az MFSZ zavartalan működését az elmúlt másfél év során. A kötelezettségéhez kapcsolódó dolgokat az új elnöknek teljes körűen átadta. A soron következő Közgyűlésen napirendre kell tűzni az elnökségi tag választását is.
 
Szegvári András lett a Versenybizottság elnöke
Füzi Gábor lemondott a Versenybizottság vezetői tisztségéről és a tagok többsége sem vállalta a jövőbeli közreműködést.
 
Határozat (E-2016/1116/2): Az MFSZ elnöksége a Versenybizottságot eddigi formájában feloszlatja, a Versenybizottság elnökének megválasztja Szegvári Andrást, tagoknak pedig Hotz Evelint, Gál Tamást, Szűcs Andrást és Német Balázst.
 
Sporteszköz támogatás
A Magyar Floorball Szakszövetség 2016-ban is megkapta a Nemzetközi Floorball Szövetség 50 db floorball ütőből álló adományát. Ezen felül további 650.000 forintot nyert az MFSZ a Magyar Olimpia Bizottság Nem Olimpiai Sportágak tagozatának sporteszköz pályázatán, melyet a pályázat értelmében ütők vásárlására fordít a Szakszövetség. E két támogatás eredményeképpen több mint 100 db ütőre tud kiírni pályázatot az MFSZ iskolák és sportegyesületek részére.
 
Határozat (E-2016/1116/3): Az elnökség megbízza az MFSZ főtitkárát, hogy dolgozza ki a pályázati feltételeket, a pályáztatáshoz szükséges anyagokat és legkésőbb 2016. november 20-ig küldje meg az elnökség részére jóváhagyásra.