Hírek

Ausztriát is legyőzte a magyar csapat
2016. 09. 09.

A VB selejtező harmadik napján is győztesen hagyhattuk el a pályát.

Az előző napi nagyarányú győzelem után jókedvűen érkezett meg a válogatott a mérkőzés helyszínére, ahol egy nagyon jól védekező, ám támadásban nem jeleskedő ellenfél, Ausztria csapata várt minket. A korábbi mérkőzéseikből látható volt, hogy nagyon zártan és jól védekeznek, szinte végig defenzíven játszanak, támadásaikat kontrákra építik fel.
 
Nem volt ez másképpen a magyar csapat ellen sem, az ellenfél azt játszotta, amit a szakmai stáb várt, így azzal az utasítással küldte fel a szövetségi kapitány válogatottunkat a pályára, hogy a védekezésre fókuszáljanak a játékosok, és ne adjanak lehetőséget az osztrákoknak lerohanásokra – hátul magabiztos játék, és ebból felépített támadások.
 
Mivel mindkét csapat megleltősen defenzíven játszott, sok gól nem született a találkozón, azonban mind a hármat a magyar csapat lőtte, így sikerült sorozatban a harmadik mérkőzést is megnyernie a válogatottnak. Hozzá kell tenni, hogy dupla annyit lőttünk kapura mint az ellenfelünk, a reális eredmény minden bizonnyal 5-6 gólos magyar siker lett volna. Ezzel együtt, a három győzelemmel jelenleg tovább jutó helyen állunk, azonban szombaton a legnehezebb mérkőzés vár ránk a szlovénok ellen. Valószínűleg e két csapat között fog eldőlni a továbbjutás.
 
Ausztria – Magyarország 0-3 (0-2; 0-0; 0-1)
Legjobb játékos: Szuri Zoltán
Szuri Zoltán, Tótik Simon – Bondor Csaba (1+1), Hoffmann Tamás (1+0), Kvasznicska Norbert, Dávid Bence, Szelley Áron, Kiss János, Hóka Iván (1+0), Nagy Dénes, Szenthelyi Kristóf, Végh Ádám, Sebrek Dániel, Pupek Márkó, Bacsa Botond, Viczena Áron, Farkas Bence, Jenei Tamás, Tóth Krisztián, szövetségi kapitány: Nádor Krisztián