Hírek

A női U19-es válogatott kijutott az ÚJ-Zélandi világbajnokságra.
2021. 09. 14.

A női U19-es csapatunk szeptember 8-11. között világbajnoki selejtezőt játszott Észtországban, ahol végül 2 győzelemmel a második helyett megszerezve, kivívta magának a jogot, hogy ott lehessen a 2022-ben Új-Zélandon megrendezésre kerülő női korosztályos világbajnokságon!

Szabó Zsolt és Lelovics Dusán lányai előtt hatalmas feladat állt. Észtországban léptek pályára, ahol az észtek, a dánok és az olaszok voltak a magyar lányok ellenfelei.

A torna nyitómérkőzésén a lányaink a Dániával csaptak össze, ahol sajnos a dánok kicsivel több mint két és fél perc után vezetést szereztek, majd két perccel később megduplázták az előnyüket, majd az első harmad végéig még négyszer kapituláltak a mienk, ezáltal 0:6 állt az eredményjelzőn az első szünetben. A fordulás után Varga Dorottya révén megtörtük a gólcsendet, de az északi lányok hamar válaszoltak rá. A második harmad végéig Lelovics Nóra még ketszer betalált, míg a dánok csupán kétszer, így ezt a harmadot 3:2 nyerték a magyar lányok, összességében pedig 3-8 állt az eredményjelzőn. A harmadik harmadban még 2-2 gól született, tehát a mérkőzés 5:10-re a Dánok nyerték az első találkozót. 

2021.szeptember 08. 15:00, Magyarország - Dánia, 5:10
 
A selejtező második napján az olaszok voltak a magyarok ellenfelei, az ellenfeleink közül, ők voltak a legmagasabban jegyzet csapat, ezért várható volt, hogy parázs mérkőzés elé néznek a lányok. Az olaszok az előző játéknapon vereséget szenvedtek a házigazda észtektől, ezért mindkét csapatnak kötelező volt győznie, ahhoz, hogy életben tartsa a világbajnoki reményeit. Ennek megfelelően álltak a csapatok bele a meccsbe, jó iramú mérkőzést láthattak a nézők. Kajtár Jázmin vezetésével hozzánk került az előny, majd a szünetig Lelovics Nóra megduplázta az előnyünket. Innentől kezdve ki sem engedtük a kezünkből a vezetést Lelovics Nóra második góljára még volt válasza az olaszoknak, de 3 perccel később ismét kettő volt közte. A harmadik harmadban Lelovics Nóra még háromszor betalált, így a hat gólunkból, ötöt Nóra szerezte, amivel 6:1-re győztük le elenfelünket. 

2021. szeptember 09. 15:00 Olaszország - Magyarország, 1:6 
 
A torna harmadik napján azokkal észtekkel játszottunk, akik megverték az olaszokat és ugyanúgy ki kaptak a dánoktól, ahogy mi. Tehát a képlet egyszerű volt. Amelyik csapat nyer, az döntőzik és biztosan kijut a világbajnokságra. A magyar csapat kezdte jobban a mérkőzést, amivel a 6. percben Lelovics Nóra révén vezetéshez juttatta a csapatot. A pályán egyenlő erők küzdelme zajlot, nem találtak fogást egymáson a csapatok. Maradt az egy gólós vezetés a szünetben. A fordulás után, a második harmad elején ismét Lelovics Nóra volt eredményes, amivel megszerezte saját maga és csapata második gólját is. A harmad 36.percében egy szabálytalanság után Lelovics Nóra került a büntetőpadra, amit az észtek ki is használtak 1:2. Szerencsére a bekapott gól nem zavarta meg a lányokat kevesebb, mint két perc múlva Nóra javította hibáját és ismét két gólos különbség volt a mérkőzésen, ami nem változott a fordulásig. A harmadik harmad elején ismét felzárkóztak egy gólra az észtek, ezáltal megint izgulhattunk a lányainkért. Az észtek lehozták a kapusukat, hogy 6 mezőnyjátékossal próbálkozzanak, de a lányok nem adták fel és hősiesen közdve az üres kapuba is betaláltak a vége előtt bő egy perccel, 2:4. Úgy látszott, hogy eldőlt a mérkőzés, de a vége előtt fél perccel lehozott kapus mellett betaláltak az észtek és ismét csak egy gól volt a különbség. Nem adták fel az észtek a gól után ismét üres kapu mellett rohamozták a mienk kapuját, de 18 másodperccel a vége előtt, Lelovics Nóra, aki a csapatunk, mind az 5(!!) gólját szerezte ismét eredményes volt, amivel le is zárta mérkőzést. Hihetetlen izgalmat mellett sikerült megszerezni a győzelmet, amivel biztossá vált, hogy a selejtezőn a döntőért játszik a magyar csapat és kijutott az Új-Zélandi 2022-es világbajnokságra!

2021. szeptember 10. 18:00 Észtország - Magyarország, 3:5


A döntőben ismét a dánokkal csaptunk össze, akik mind a három mérkőzésüket sikerrel vették, de akikkel a nyitómérkőzésen az első harmados kimaradást nem figyelve végig partiban voltunk. A lányokon látszott, hogy az előző napi győzelem után felszabadultan játszanak, aminek meglett az eredménye, hiszen a 4. percben megszereztük a vezetést. Sokáig nem is változott az eredmény, de a dánoknak az első harmad végén sikerült kiegyenlíteniük. A második harmadban a dán csapat bizonyilt jobbnak, akik ötször is betaláltak, míg a magyar lányoknak Lelovics Nóra révén "csak" háromszor sikerült. A folytatásban a dánok kétszer voltak eredményesek, a magyarok ismét Lelovics Nóra révén találtak be egyszer, amivel kialakították a 8:5-ös végeredményt.
 
2021. szeptember 11. 14:00 Dánia - Magyarország, 8:5
 
A lányok hatalmas tettet vittek véghez, azáltal, hogy sikerült kijutniuk a világbajnokságra. Roppant büszke lehet a stábra, a játékosokra és a szülőkre is minden magyar ember!

A torna MVP-je Lelovics Nóra lett, aki egymaga 18 gólt lőtt és két gólpasszt oszott ki, amivel 4 mérkőzésen 20 pontot szerzett. Összehasonlításképpen a második legtöbb pontot szerzett játékos, csupán 9 pontott szerzett a 4 mérkőzés alatt.A csoport végeredménye
No. Csapat M Gy D L LG-KP P
1. Dánia 4 4 0 0 30-16 8
2. Magyarország 4 2 0 2 21-22 4
3.  Észtország 4 1 0 3 11-15 2
4.  Olaszország 4 1 0 3 11-21 2
 
 
 
Dorogi K.